1 av 3 vil kjøre mindre

 
1 av 3 vil kjøre mindreNy undersøkelse - Prisene svir og nå vil mange kjøre mindre
Høye drivstoffpriser kan bety mindre kjøring – sjekk kjørelengde og spar tusener

En fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 33 prosent av alle bilistene vil kjøre betydelig mindre som følge av ekstremt høye drivstoffutgifter.

- Svarene er ikke overraskende, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han tror det er naturlig at mange reagerer på de høye prisene som i perioder har ligger opp mot 25 kroner literen. Skal vi tro ekspertene, vil prisene kunne holde seg rekordhøye også fremover, forteller Voll.

Slankere lommebok
Ved siden av rekordhøye drivstoffutgifter, har også prisen på strøm, dagligvarer og mye annet skutt i været og ikke gjort det noe lettere for folk flest. Selv om elbiler dominerer salgsstatistikkene, består fremdeles bilparken av 2,3 millioner personbiler (85 prosent) på fossilt brennstoff.

- Det kan det være lett å glemme, sier Voll som påpeker at dette vil påvirke lommeboken for mange - i lang tid fremover.

Full tank
- Prisene går opp og ned varierer veldig fra dag til dag. Et tips kan være å fylle tanken helt full når prisen er «lav, og etterfylle på rimelige dager. I et eksempel erfarte Voll at pumpeprisen på to ulike stasjoner rett etter hverandre varierte med nærmere 4 kroner literen. Da kan det virkelig være mye å spare på en tom tank, sier han

Riktig kjørelengde ?
- Kjører du mindre kan det påvirke forsikringspremien. Derfor er det viktig med en årlig gjennomgang med forsikringsselskapet. Færre kilometer i året kan bety lavere pris, sier Voll. Over noen år kan dette blir flere tusenlapper spart, sier Voll.

Han vil likevel advare mot å sette kjørelengden for lavt. Det er heller ikke mulig å endre kjørelengden tilbake i tid, avslutter Voll.

Slik unngår du å betale for mye eller få mindre igjen ved skade:

  • Hold rede på når det er hovedforfall på bilforsikringen
  • Kontroller gjerne hvor langt du har igjen midt i forsikringsåret og juster ved behov
  • Oppdater kilometerstand når forsikringen fornyes

-----------------------------------------------------------------------------------------

Spørsmålet i undersøkelsen:

Drivstoffprisene øker voldsomt i disse dager. I hvilken grad vil dette påvirke hvor mye du kjører?

24 prosent svarer i stor grad. 9 prosent svarer i meget stor grad

Undersøkelsen er gjort blant rundt 500 personer over 18 år og som selv kjører bil.

Når vi sammenligner de med inntekt under 500.000 kroner svarer dobbelt så høy andel med høy inntekt (over 800.000 kroner) at de IKKE vil la bilen stå.

Kilde: Gjensidige

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle