10 tips til en kreativ hjemmeskole

 
10 tips til en kreativ hjemmeskoleTAVLEMALING: − Tavlemalingen kommer i alle farger, men i de mørkere fargespektrene så hvitt kritt synes, sier Jenny Bull Gustavsen fra Butinox Interiør. Foto: Butinox Interiør
Vi sitter hjemme med maur i baken, mange med skolebarn som trenger å holde aktivitetsnivået i hjernen oppe. Det er hjemmeskoleopplegg, men hva med å skape litt variasjon i læringsmetodene?

Tekst: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Barn lærer bedre når de har det gøy. Og en av mange ting barn synes er gøy, er å tegne med kritt. Mange barn synes også det er gøy å få lov til å gjøre ting de ellers ikke får lov til. For eksempel å tegne rett på veggen hjemme!

Magnetisk tavlevegg
Hvis du ikke har gjettet det ennå, snakker vi om tavlemaling. En perfekt vei til en morsom hverdag for barna. Mal gjerne med magnetmaling først, og mal deretter over med tavlemaling i den fargen du ønsker. Da får du en magnetisk tavlevegg full av muligheter.

− Tavlemalingen kommer i alle farger, men i de mørkere fargespektrene så hvitt kritt synes. Alle fargene kan helt fint males over den grå magnetmalingen, opplyser Jenny Bull Gustavsen fra Butinox Interiør.

Like fin uten kritt
Når kritt er tørket av, vil du ha en vegg som passer til interiøret, akkurat som om den ikke kunne tegnes på.

− Når veggen er tørket av ser den ut som en vanlig matt vegg, sier Jenny.

Christian Kolderup fra InHouse Group, som også har tavlemaling i sortimentet, sier malingen er enkel å rengjøre, og at veggen får en antireflekterende matt finish.

Lett å påføre
Begge malingene er enkle å påføre. Pass på at underlaget er så slett som mulig, så det ikke blir vanskelig å tegne med kritt oppå.

− Den flyter lett og er fin å rulle på. Jo jevnere underlaget er, jo bedre vil det fungere som tavle i etterkant, sier Jenny. Hun legger til at man må huske på at malingen må herde i 7 dager før man begynner å skrive på den.

Selvlysende lærdom
I tillegg til tavle- og magnetmaling har InHouse Group selvlysende maling i sortimentet.

− Med Owatrol Lumineuse selvlysende maling kan man finne på mye spennende sammen med barna. Mal opp en enkel versjon av planetene i solsystemet eller stjernetegnene, og øv på navnene, tipser Christian Kolderup fra InHouse Group.

Må ikke male på vegg
Dersom du er fornøyd med veggfargen du allerede har, kan du male på noe annet. Så lenge overflaten er slett, er det kun fantasien som setter grenser.

− Tavlemaling må ikke nødvendigvis være på veggen. Mal et lite bord eller en dør, og la barna slå seg løs, sier Christine Hagen Pettersen fra Beckers, som også har magnetmaling og tavlemaling i alle regnbuens farger.

Christian har også noen idéer.

− Alle variantene kan males på både tre, glass, metall og keramikk. Mal med tavle- og magnetmaling på skapdører, kommoder eller annet interiør. Mal med selvlysende maling i garasjen, i taket på barnerommet eller på en glasskrukke, foreslår Christian.

Trygg handel
Produsentene gjør alt de kan for å skape en trygg handel nå i virusperioden. Strenge tiltak er innført slik at oppussingen ikke skal bidra til økt smitte, og du kan kjøpe mye på nett.

− Butikkene har fått tydelige restriksjoner i sammenheng med smittesituasjonen vi er i. Du kan handle i butikk ved å holde god avstand til de rundt deg og betjeningen, og det kreves at du opprettholder god håndhygiene både før og etter besøket. Du kan også handle på nett hos noen av forhandlerne, for eksempel Fargerike, opplyser Jenny.

Beckers har også klare retningslinjer.
− Ta forholdsregler og alle henstillinger og anbefalinger fra helsemyndighetene på alvor. Hold minst en meters avstand, og sørg for å ha skinnende rene hender før du tar på noe. Vask hendene med en gang du er hjemme, sier Christine.

Du får også kjøpt både tavlemalingen, magnetmalingen og den selvlysende malingen fra Owatrol på nett, for eksempel på bygghjemme.no.

10 tips til en kreativ hjemmeskole:
1. Hangman
2. 3 på rad med kritt
3. 4 på rad med magnetbrikker
4. Øve på det norske eller engelske alfabetet
5. Øve på regnestykker
6. Øve seg på bokstaver eller tall
7. Lage dagens tegning
8. Skrive opp dagsplan sammen
9. Skrive opp oppskriften på dagens middag
10. Male opp planetene/stjernetegnene på taket eller veggen på barnerommet

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår