10 tips til orden på vaskerommet

 
10 tips til orden på vaskerommet
Vaskerommet er et typisk problemområde i hjemmet. Det blir liksom aldri orden der! Det flyter av skittentøy, vaskemidler, sko og treningstøy. Strømmen av skittentøy tar aldri slutt, og det er lett å gi opp kampen for orden på vaskerommet. Men selvom det kan føles håpløst, så finnes det noen tips til et ryddig vaskerom som kan gjøre kampen mot kaoset enklere.

1. Lag et system
Sett deg ned i fred og ro, og gå gjennom for deg selv hva som skal oppbevares på vaskerommet ditt. Vasker du tøy jevnlig slik at haugene ikke rekker å vokse seg store, trenger du heller ikke så store kurver. Er det derimot bare i helgene du har tid, bør du ha større oppbevaringskurver.

2. Hold gulvet fritt
Frigjør gulvet slik at det er enkelt å holde rent og du beholder bevegelsesfriheten. Ingen kurver og baljer å snuble i mens du jobber.

3. Gi alt sin faste plass
Når du har oversikt over det som skal inn på vaskerommet, velger du produkter som passer til de ulike tingene. Vaskemidler i mindre veggkurver eller på hyller, skittentøy i meshkurver, vaskeredskaper på kroker og redskapsholdere, tøy til tørk på stativ eller garderobestang.

4. La klærne puste
Mesh- og trådkurver er ypperlige i garderoben, men også til skittentøy. De sørger for lufting, slik at du unngå lukt selvom tøyet er fuktig og ligger i kurven en stund.

5. Sett av plass til tørking
Store tørkestativ tar mye gulvplass og er alltid i veien. Sett av plass i innredningen på vaskerommet til vegghengte tørkestativ som kan felles ned etter bruk. Tørker du skjorter, bluser og annet som fort blir krøllete, kan det være smart å ha en garderobestang med kleshengere i innredningen.

6. Bruk døren
Ikke glem plassen på døren. På et lite vaskerom er denne plassen gull verdt.

7. Heng opp redskaper
Om du oppbevarer redskaper som mopp, støvsuger, langkost eller feiebrett på vaskerommet, heng det opp på veggen slik at det er enkelt å få tak i når hybelkaninene kommer snikende.

8. Rullende oppbevaring
I tillegg til, eller i stedet for, en vegghengt innredning, kan et trådstativ på hjul være nyttig på vaskerommet. Du kan velge ulike høyder og bredder, og forskjellige typer kurver i tråd og mesh.

9. Hold rommet rent
Treningstøy, barneklær, skitne sko og lo fra tørketrommelen; vaskerommet er offer for mye smuss og støv. Et rotete og skittent vaskerom hjelper ikke akkurat på humøret når du skal sette i gang med klesvasken. Prøv derfor å holde det rent og ryddig, så blir jobben så mye hyggeligere.

10. Fordel ansvar
Vi har vel alle kastet skittentøyet inn døren på vaskerommet og lukket den raskt igjen, lukket øynene for det kaoset som råder der inne? Sørg for å fortelle alle i husstanden om det nye systemet ditt slik at de vet hvor treningstøyet, ullgenseren eller sengetøyet skal legges. Merk gjerne kurvene med etiketter. Da unngår dere kaos, sparer den som skal vaske klær for kjedelig sortering, og klesvasken blir både enklere og hyggeligere.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår