12 måter å bli kvitt brunsneglene på

 
12 måter å bli kvitt brunsneglene på
Visste du at en brunsnegl kan legge opp mot 400 egg i løpet av en sommer? Her er gode tips for å bli kvitt dem allerede om våren – før de rekker å bli for mange. Hva med å bygge en ølfelle, sette opp kobberteip eller bare la en robotgressklipper gjøre jobben?

Sett opp ølfeller
Brunsnegler liker øl. Du kan enkelt lage din egen ølfelle av en juice- eller melkekartong med skrukork. Skru av korken, hell oppi litt øl og sett den i et bed der det er mørkt og fuktig. Da slipper du også å se kartongen i alt det grønne. Sneglene kommer til å bli lokket dit av øllukten, krype inn i kartongen og drukne.

Skaff deg ender
Hvorfor ikke la noen ender gå på sneglejakt i hagen? De fleste ender spiser gladelig snegler. Moskusender er trivelige dyr som ikke lager like mye lyd som andre ender, noe naboene vil sette pris på.

Gå på sneglejakt
Bruk en vanlig saks, en hagesaks eller en skarp spade og klipp dem en halv centimeter bak hodet.

Strø jernfosfatpellets
Det går også an å strø litt smakssatt jernfosfat i pelletsform i hagen. Det selges som bekjempingsmiddel mot snegler i ulike varianter og er helt ufarlig for barn, husdyr, mark og insekter. Når sneglene spiser pellets, får de en metthetsfølelse som gjør at de slutter å spise, trekker seg tilbake og til slutt dør.

La robotgressklipperen gjøre jobben
En robotgressklipper er effektiv mot snegler, spesielt hvis man lar den jobbe om natten når gresset er fuktig og sneglene er mest aktive. Det finnes også teorier om at brunsnegler misliker slyngen til robotgressklipperen og ikke vil krysse den. Dersom du har smådyr som frosk, padder eller pinnsvin i hagen, anbefaler vi at du unngår at robotklipperen kjører på tidspunktene disse er aktive på. Sørg alltid for at hagen er sjekket for smådyr og husdyr som kan skades av robotklipperen.

Legg dem i fryseren
Samle sammen sneglene og legg dem i en plastpose i fryseren. Da gjør kulden at de først går inn i en dvalelignende tilstand før de dør.

Sett opp strømgjerde
Hvis du setter opp et lavt strømgjerde rundt hagen, stenger du sneglene ute. Deretter blir det enklere å fjerne de som er igjen på innsiden.

Spre kalk, sagspon og kaffe
Sneglene kan ikke ta seg forbi en barriere av kalk eller sagspon. Spre det rundt hagen og rundt planter du vil beskytte. Kaffegrut ser også ut til å ha en avskrekkende effekt. Effekten forsvinner imidlertid hvis det regner.

Strø med malte kastanjer
Hvis du samler inn hestekastanjer om høsten, kan du male dem opp og strø dem rundt hele hagen eller rundt bedene eller avlingene du vil beskytte. Sneglene misliker kastanjeblandingen og holder seg unna.

Sett kobberteip på pallekarmer og krukker
En annen måte å holde brunsneglene unna på, uten at du trenger å drepe dem, er å sette kobberteip rundt krukker og pallekarmer for å forhindre at de invaderer avlingene og favorittplantene dine. Sneglenes slim reagerer med kobberteipen slik at det oppstår små elektriske støt som gjør at de heller snur.

Fjern løv og nedfallsfrukt
Hold orden i bedene og fjern nedfallsfrukt som lokker til seg snegler. Du bør også unngå løvhauger og høyt gress, siden snegler liker å legge egg der.

Unngå å vanne om natten
Snegler trives ekstra godt når det er vått. Derfor kan det være bra å vanne om morgenen i stedet for om kvelden, når de er mest aktive.

Kilde: Tipsforhagen.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår