3 tips til hvordan du kan spare vann selv på varme sommerdager

 
3 tips til hvordan du kan spare vann selv på varme sommerdager
Varmt vær forbindes ofte med hyggelige grillkvelder og bading med venner, men det fører også med seg tørke.

Hetebølgene som har forekommet de siste årene har satt ekstra fokus på dette. Ifølge World Economic Forum er vannmangel en av de største truslene for kloden [1]. I tillegg er etterspørselen etter vann antatt å øke betraktelig med rundt 55 prosent frem til 2050 [2], og dette understreker hvor viktig det er med et bevisst forbruk av vann.

Nordmenn er minst villige til å redusere sitt eget vannforbruk i hele Norden. Det viser en undersøkelse Ipsos Norm har gjennomført på oppdrag fra GROHE. I kartleggingen kommer det også frem at nordmenn bruker mest vann i hele Norden. Ser man på det årlige vannforbruket i de tre største byene i nabolandene våre, ligger snittet på 73 000 liter vann per person, mens snittet i de tre største byene i Norge ligger på hele 101 000 liter.

Det er her innovasjonene fra Grohe kommer inn; produkter som bidrar til forsvarlig bruk av vann, uten å gå utover brukervennligheten. Med tre praktiske tips viser Grohe hvordan du kan ha gleden av vann med god samvittighet, til tross for varme sommerdager.

#1 Ta en dusj i stedet for et bad
Det er spesielt når du dusjer eller tar et bad at du kan spare verdifullt vann i den tørre sommersesongen. Mens et fullt badekar består av omtrent 150 liter vann, krever en fem-minutters dusj kun rundt 50 liter. Dette viser at du kan spare mye vann ved å ta en rask dusj i stedet for et langt bad. Det er også mulig å spare ytterligere imens du dusjer. Termostater med Grohe TurboStat-teknologi gir ønsket temperatur uten lang ventetid, slik at du unngår at mye vann går tapt før dusjen er klar til bruk. I tillegg kommer termostatene fra Grohe med en Eco-knapp som reduserer vannforbruket med inntil 50%. Mange av dusjhodene som er tilgjengelig i alle prisklasser, kommer med en mengdebegrensning, som sparer vann uten å gå utover dusjopplevelsen. Med disse funksjonene står ingenting i veien for å kjøle seg ned med god samvittighet etter en varm sommerdag.

#2 Bytt til vannbesparende produkter
1 av 3 nordmenn er villige til å bytte til vannbesparende sanitærprodukter for å redusere vannforbruket sitt [3]. Vil du spare vann på baderommet og kjøkkenet uten at det går på bekostning av komforten? Den innovative EcoJoy-teknologien fra Grohe gjør dette mulig. En mengdebegrenser reduserer vannforbruket fra 10 liter til 5 liter i minuttet, samtidig som selve kranen sørger for en gjennomgående jevn vannstråle. Denne teknologien kommer i et bredt utvalg av armaturer, for eksempel i Essence-kolleksjonen. Essence-serien gir en elegant, men bærekraftig løsning for badet, og kommer i en rekke ulike farger og overflater. Videre er Minta-serien et godt valg for vannbesparing på kjøkkenet.

#3 Husk å skru av kranen
Når du pusser tenner eller vasker hendene er det lett for at vannet fortsetter å renne i en god stund, uten at vannet brukes. Hver dråpe er spesielt viktig på varme sommerdager. Av ren vane er det imidlertid ikke alltid like lett å skru av kranen mens du gjør andre ting. Det er her berøringsfrie kraner, for eksempel Eurosmart CE, kan være til hjelp. Disse kranene sparer vann med den automatiske start-stopp-funksjonen som sikrer at vann kun renner når noen holder hendene under kranen.

Kilde: Pressemelding Grohe

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår