Byggfakta Bolig
Kjøkken Varme og energi Bad og våtrom Vedlikehold Utemiljø Interiør Juss

Hvor er stoppekrana?

Hvis det oppstår en vannlekkasje hos deg, er første bud å skru igjen hovedkrana. Men vet du hvor den er?

Ekspertene er enige: Boligselskaper bør investere i smarte ladeløsninger for elbil

Etterspørselen etter tilrettelagt elbillading blir stadig større, og mange boligselskaper vurderer nå å investere i ladesystemer. Utfordringen er ofte å finne en god måte å fordele kostnadene på.

Annonse

Slik fjerner du muggsopp

Mugg- og svertesopp er i all hovedsak skjemmende for utseende og skader ikke boligens konstruksjonsstyrke. De kan også være årsak til dårlig innemiljø og det anbefales derfor å ta tak i problemet. Det er individuelt hvor mye vi tåler av det og for noen kan det forverre luftveisrelaterte sykdommer og plager som astma eller andre allergier.

Terrazzogulvene flytter hjem

På bad og kjøkken gjør terrazzofliser nå inntog på bred front. Det grafiske, spettete sort-hvite gulvet finnes nå som moderne fliser, en bedre variant for boliger enn det tradisjonelle, støpte materialet som bør impregneres.

Annonse

Plisségardiner – rom for rom

Vi snakker om to typer plisségardin; Plisségardin og Duette®. Ved første øyekast er de like, men Duette® er dobbel og gir flere valgmuligheter. Den isolerer bedre om vinteren og reduserer varmeinnslippet mer om sommeren. Du kan velge ulike betjeningsmåter som snorløs, motorisert osv og om den for eksempel skal være mørkleggende.

Boligmarkedet i februar viser et sterkt marked i Oslo – mer balansert i resten av landet

Februar har fortsatt der januar slapp – rekordstor omsetning, mange aktive boligsøkere på jakt og en prisstatistikk som med stor sannsynlighet vil vise en fortsatt solid oppgang, sier Leif J. Laugen.

Skogsgrønt og møblert

Skogsgrønne toner, tidløse materialer og møblerte baderom er i fokus når 100-årsjubilanten Vedum Kjøkken & Bad slipper sine baderomsnyheter for 2019. Og når Jenny Andersson, designansvarlig hos Vedum, kommenterer årets baderomstrender, er det skreddersydd belysning og monokrome farger som dominerer.

Annonse

Åpne på nettet

Ikke interessert? Meld deg av

Utgiver: Byggfakta DOCU, Madame Hübsch gate 6, 1534 Moss, Pb 205, 1501 Moss, Tlf 69 91 24 00