5 fordeler med gasspeis

 
5 fordeler med gasspeis
Aldri før har gasspeis vært så populært i vårt vedelskende land. - Det er både praktisk og behagelig. Du trykker bare på en knapp, så har du peiskos og varme. Når du må løpe videre til fotballtreningen, middags avtalen eller noe annet, slukker du den bare.

Norge eksporterer rekord mye gass til våre europeiske naboland, og dekker hele 40 prosent av Storbritannias gassforbruk. En betydelig andel (ca. 29 prosent) av gassforbruket står faktisk husholdningene for, og spesielt tyskerne og britene bruker gass til oppvarming og matlaging.

Gasspeis er en ny trend i Norge
I motsatt ende av skalaen finner du Norge, der elektrisitet og ved- og oljefyring har vært den viktigste kilden til oppvarming.

- Vi er et vedelskende folk. Da Lars Mytting ga ut boken «Hel ved» solgte den en halv million eksemplarer, og NRK klarte jo å gjøre en 12 timer lang direktesending om vedfyring til en seersuksess, sier kjedeleder Sindre Baardson i Varmefag.

Men Varmefag-sjefen kan fortelle om en stadig større interesse for gasspeis.

- Mange har fått opp øynene for de praktiske fordelene med gasspeis, og mange setter pris på muligheten gasspeisen gir til å kombinere en hektisk hverdag med peiskos, sier han.

Sertifisert for montering av gasspeis
Den store interessen har ført til et behov for økt kunnskap hos Varmefag.

- Interessen i våre butikker har vært så massiv at hele kjeden har vært gjennom opplæring for å kunne være gode fagfolk når kundene ønsker råd om gasspeis. Vi har derfor tatt initiativ til at alle våre montører skal være sertifisert gjennom Norsk brannvernforening. Dermed kan Varmefag tilby en sikker og trygg montering av gasspeis.

- En gasspeis er ikke noe du kjøper med deg og monterer selv. Bruk sertifiserte montører som har vært gjennom kurs og eksamen hos Norsk brannvernforening, sier Baardson.

Gasspeiser er plasseringsvennlige
Gasspeis kan nærmest plasseres hvor som helst. Du er ikke avhengig av en eksisterende pipe, og kan plassere gasspeisen der du ønsker og føre avgassene ut gjennom taket eller yttervegg.

Det er imidlertid viktig å huske på at hvis du kobler gasspeisen til en eksisterende murpipe, så kan ikke pipa brukes til noe annet. Grunnen er at pipa til en gasspeis har to rør utenpå hverandre. Mens det innerste røret frakter avgassene ut, trekker det ytterste røret frisk luft utenfra og inn som peisen bruker til forbrenning. Dette er et lukket og tett system som ikke blir påvirket av for eksempel en kjøkkenvifte. Med fyring for kosens skyld kan du fyre i gasspeisen i rundt 35 timer på en 11 kilos gassflaske.

Perfekt i nye boliger
Gasspeiser, enten de er frittstående eller vegghengte, egner seg veldig godt til nye og tette leiligheter. Det er også grunnen til at mange av de største boligprodusentene her til lands velger gasspeis i de nye prosjektene sine. En annen fordel med gasspeis er at du slipper å bære inn ved, samt skaffe veden.

Fyr opp gasspeisen med fjernkontrollen
Sliter du med å fyre i peisen din på grunn av dårlig trekk i pipa? I en gasspeis får du dessuten like enkelt fyr hver gang, alt du trenger å gjøre er å trykke på fjernkontrollen. Like enkelt er det å slå den av, og du slipper å vente til den brenner ut. Det finnes til og med apper til smarttelefoner, slik at du kan styre peisen fra mobilen.

Gasspeiser leveres i mange forskjellige varianter, og utvalget er stort. Det finnes et bredt utvalg av innsatser til innbygging med glass på både én, to eller tre sider. En gasspeis kan fungere som en veldig delikat romdeler, eventuelt kan det plasseres som tunnel som gir flammebilde i to rom samtidig. I tillegg finner du nå også frittstående gasspeiser hvor du kan velge og vrake i et stort antall størrelser, farger og utførelser.

Kilde: Varmefag

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår