5 grep for å lage soner i stua

 
5 grep for å lage soner i stuaGULV: Her er det brukt to ulike gulvdesign for å markere en sone. (Foto: Gerflor)
En stue har ofte mange funksjoner. Her skal det ofte være både spiseplass, tv-krok, bibliotek, kaffesalong og peisstue i ett. Da er det lurt å dele opp i ulike soner. Her er 5 grep du kan ta.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

En stor stue kan være utfordrende å innrede. Men trikset ligger i å dele inn rommet i flere mindre soner. Da blir stua mer ryddig og oversiktlig, og det blir enklere å innrede. Her er noen enkle grep til hvordan du kan lage soner i stua.

1. Ram inn med tepper
Å bruke avpassede tepper på gulvet er kanskje den enkleste måten å skape soner på. Når du samler møbler på et teppe, vil teppet fungere som en slags ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. I tillegg er jo tepper både lekkert, lunende og behagelig.

2. Mal med ulike farger
Bruk gjerne farger for å skape soner. Ved å velge én farge der spisestuen er plassert, og en annen der sofaen og tv-en står, får du en klart avgrenset sone i det store rommet. Bruk gjerne den samme fargen på to eller tre vegger, så får du mer «sonefølelse» enn ved å kun sette farge på en fondvegg. Velg gjerne farger som harmonerer med hverandre, slik at det fremdeles er en helhet.

3. Bruk lys bevisst
Ulike soner krever ulikt lys, og god belysning kan være med på å gjøre sonene tydelige. Noen soner trenger indirekte belysning og stemningsbelysning, mens andre igjen krever mer direkte, klarere lys.

4. Sett opp tapet
Tapetser én vegg, deler av en vegg eller for eksempel et hjørne, så har du plutselig en egen sone. Bruk ulike tapeter som matcher sammen, eller bruk tapetet sammen med farger som passer til. La uansett tapetet snakke sammen med resten av interiøret.

5. Kombiner ulike gulv
Du kan fint kombinere ulike gulv for å lage soner. Legger du for eksempel et klikkgulv i flisformat, kan du bruke det samme gulvet men kombinere ulike design for å markere en sone. Eller du kan kombinere helt ulike gulv. Dette er kanskje særlig aktuelt dersom det er en slags naturlig inndeling av soner i stua – for eksempel ved at tv-stua er avgrenset i en egen liten del innerst i rommet.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår