9 tips for å spare tid når du maler huset

 
9 tips for å spare tid når du maler husetMed en pensel som tar opp mye maling, sparer du mye tid da du ikke trenger å dyppe så ofte. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)
Det kan gå raskere å male huset enn du tror. Her er tipsene som gjør at du vil spare både minutter og timer.

Tekst: Bjørg Owren/ifi.no
Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

– For mange er det en stor jobb å male huset. Men ved å ikke vente for lenge og luke bort en del tidstyver, kan du spare mye tid, sier Morten Fehn, malermester hos Jordan.

Han mener det kan knipes minutter og halvtimer både her og der, men mest er det å spare på å ta malejobben i rett tid.

– Ikke vent til malingen flasser og sprekker, for da blir det en ekstra stor jobb med skraping av løs maling og eventuelt skifte ødelagte kledningsbord. Nei, ta vedlikeholdet i tide, anbefaler Fehn.

Jobb effektivt

Tone Bentzen hos Malerbua Kulør i Hønefoss er enig. Hun mener også det er mye tid å spare på å jobbe mest mulig effektivt.

– Sørg for at du har alt du trenger før du begynner, og sats på godt verktøy, sier hun.

Hun forteller at mange er klar over at det er mye tid å spare på å bruke forlengerskaft, men når det gjelder pensler, er det kunnskapshull. Hun opplever at folk ikke er klar over at det er tid å spare på å bruke kvalitetspensler.

– Mange går rett på de billige penslene, men når jeg forklarer forskjellen og folk får prøve de gode penslene, blir de takknemlige. Mange tenker ikke over at penselen skal transportere malingen ut av spannet til veggen, og da er det avgjørende at den kan ta opp mye maling. Du sparer nemlig mye tid når du ikke trenger å dyppe så ofte, forklarer den erfarne fargehandleren.

Bentzen mener også vi kan spare tid på å oppbevare pensler og ruller riktig, og på å unngå søl både på oss selv, terrasser, vinduer og skiferheller underveis i malejobben.

Her er ekspertenes tips for å spare tid:

  1. Ikke vent for lenge før du maler. Jobben går raskere og enklere hvis du tar et vedlikeholdsstrøk når det er tid for det. Ikke vent til malingen sprekker og flasser, og du må bruke mye tid på skraping og grunning eller å skifte råtne bord.
  2. Sørg for at alt du trenger av maling og utstyr er på plass på maledagen, så slipper du å bruke tid på å lete eller gjøre innkjøp.
  3. Gjør unna vasking og nødvendig forarbeid på forhånd.
  4. Velg kvalitetspensler og bruk forlengerskaft, da rekker du lenger.
  5. Påfør malingen med rull og etterstryk med pensel.
  6. Jobb sammen to og to. En påfører malingen og en fordriver med pensel.
  7. Tape rundt vindusruter, så du unngår søl.
  8. Legg dekkefilt på terrassen eller steinhellene, så slipper du å bruke tid på å fjerne malingsøl.
  9. Fyll pensler og rull med maling, og oppbevar dem i en pose når du tar pause.
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår