Alt vær er malevær!

 
Alt vær er malevær!UTNYTT VÆRET: Ta i bruk de kjedelige regnværsdagene til å få litt arbeid gjort innendørs. (Foto: Jordan)
Det finnes ikke dårlig vær for malearbeid. Det gjelder bare å vite hvilke oppgaver som egner seg i hvilket vær.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

I sommerhalvåret varierer været her til lands mye. Alt fra strålende sol og varme temperaturer, til regnvær og kjøligere netter. Men uansett vær, trenger du ikke å sette malearbeidet på vent. Du må bare vite hvilket vær som er egnet for å utføre hvilke oppgaver.

Mal fasaden når det er overskyet
Skal du male fasaden på huset, bør du se etter skyer og opphold på værmeldingen.

– En periode med tørt vær og stabil temperatur er perfekt. Se til at temperaturen gjennom hele døgnet ikke er lavere enn 7-8 grader. Og prøv å unngå solskinnsdager. Da tørker malingen for fort og får ikke festet seg skikkelig, sier Jostein Brekka hos Jordan.

Når det er sagt, er det ingen regel for at du ikke kan male en dag solen skinner.

– Men da er det viktig at du følger solens gang og maler delen av huset som er i skyggen. Bare ikke mal med en gang etter solen har stått på veggen, for da er overflaten fremdeles varm, forklarer han.

Regn perfekt for forarbeidet
Hvis det er meldt regn, sier det seg selv at du ikke bør male ute. Derimot er det den perfekte værmeldingen for forarbeidet! For før du maler, må du vaske. Og i regnet sitter skitten løst.

– Ja, regnvær er perfekt for å vaske fasaden. Flatene blir fuktet og rengjøringsmiddelet tørker ikke så fort. Og regnet løsner opp skitten, så det blir enklere å få det vekk, sier Brekka.

Utnytt dårlig vær
I tillegg er regn og dårlig vær ypperlig for å male innvendig.

– Når du allikevel ikke kan ligge ute og nyte solen, kan du like godt bruke regnværsdagene til å få gjort litt malearbeid innvendig, tipser Brekka.

Også når det er oppholdsvær og kanskje litt sol, er det fint å male inne på sommeren.

– Da kan du få luftet skikkelig, og det er mye naturlig lys du kan dra nytte av. Er det fint vær, kan du også flytte møbler og annet som er i veien ut mens du maler. Da blir arbeidet enklere, avslutter han.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle