Anbefaler å bytte hele badet

 
Anbefaler å bytte hele badetEt 20 år gammelt bad er godt inne i pensjonisttilværelsen, mener Fagrådet for våtrom. (Illustrasjonsfoto)
Er det nødvendig å pigge opp det 20 år gamle baderomsgulvet, eller kan man legge nytt oppå? Se hva fagsjefen i Fagrådet for våtrom (FFV) mener!

Av Birgitte Henriksen

En leser av Bad og bolig har planer om å legge nye gulvfliser på badet.

- Det er en snart 20 år gammel varmekabel der i dag, pluss våtromsfliser, skriver baderomseieren.

Det er også nærmere 20 år siden det ble gjort noe med badet, og leseren spør:

- Bør vi pigge opp flisene og fjerne gammel varmekabel først, eller kan vi bare legge ny varmematte/-kabel, membran og nye fliser oppå det gamle gulvet? Hvilke fordeler/ulemper er det med de to løsningene? 

LES OGSÅ: Unngå sjokkregning fra håndverkeren

 
- Pensjonisttilværelse
Ifølge Bjørn A. Grimsrud som er fagsjef i FFV, er et bad som nærmer seg 20 års alder allerede langt inn i pensjonisttilværelsen for et våtrom.

- Vår primære anbefaling er derfor å renovere våtrommet i sin helhet. Det er også stor usikkerhet rundt datidens membranløsninger, spesielt på veggene, påpeker Grimsrud. 

LES OGSÅ: Kan man legge nye fliser på de gamle?

Fjern gulvkonstruksjonen
Dersom utbedring bare av gulvet er den aktuelle situasjonen, anbefaler FFV at man fjerner den gamle gulvkonstruksjonen. Sluket bør også byttes ut, av hensyn til alder og sikker/tett innfesting av membran til sluket.
LES OGSÅ: Tegn drømmebadet, vinn drømmeprodukter


Denne løsningen vil også gi et gulv med laveste byggehøyde – lav eller terskelfri løsning er fordelaktig av hensynet til tilgjengelighet, sier Grimsrud. 
 
Kun utbedring av gulvet vil i alle tilfeller innebære utfordringer med vanntett overgang mellom gulvet og de eksisterende veggene.

LES OGSÅ: Ble advart mot blandebatteri fra IKEA

 

Har du spørsmål om bad og våtrom? Send dem til bjorn.laberg@byggfaktamedia.no, og vi spør Fagrådet for våtrom! På den måten kan dine spørsmål også komme andre til gode.

 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle