Årets aller første er vakre Primula

 
Årets aller første er vakre PrimulaIntense farger og vårlig duft - primula er en uunnværlig gledesspreder i vintermørket.
Primula betyr den første, og den bringer bud om vår og lysere dager med sine intense farger og milde blomsterduft.

«Den første»
Det finnes mange arter av Primula. De er flerårige, og mange trives godt i hagen. Det er Primula vulgaris som er mest brukt som stueplante, men du finner også f.eks syrinprimula (P. malacoides) og begerprimula (P. obconica) i salg. Blomstene hos disse sitter samlet i kranser, mens hos Primula vulgaris kommer blomstene opp èn og èn fra midten av bladrosetten. Navnet Primula kommer av ordet ”primus” som betyr “først”. Primula kommer opprinnelig fra fjellområder i Europa, Asia og Nord-Amerika.

Nye sorter
Blomstene hos Primula finnes i hele spekteret av farger, fra hvitt til mørk lilla og rødt. De har en mild, god duft som for mange er duften av tidlig vår. -Det er særlig de gule blomstene som dufter, tipser OBP. Blomsterforedlerne jobber hele tiden med å lage nye sorter i enda bedre farger, og med bedre holdbarhet for livet innendørs.

Produksjon
Nesten alle primulaene du ser i butikkene er norske! Det gjør den til en av de mest populære potteplanter i Norge. Plantene trives ved lav temperatur, og får vokse ved 8-10 grader. Plantene vi kjøper i butikken i januar, kan være plantet i veksthuset allerede i august. Når de får stå så lenge, vil de utvikle seg godt med friske hvite røtter og sterke, tykke blader.

Primula liker seg best:

  • I et rom med lavest mulig stuetemperatur
  • I et vindu som gir mye lys
  • Når den får lite, men jevn vanning

Primula blomstrer noen få uker, etter dette kan du ta vare på den og plante den ut etter at frostfaren er over. For noen sorter vil du legge merke til at blomstene som kommer opp har stadig mindre intense farger, og dette er forårsaket av lite lys. Observer planten og løft gjerne potten for å kjenne på vekten, før du vanner, mange primula blir vannet for mye.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår