Årets Farge 2019 er Grønn

 
Årets Farge 2019 er GrønnMed vakre lister på veggene innbyr fargen Stillhet FR1466 til en elegant og raffinert stil. Foto: Sveinung Bråthen
- I en tid med globalt fokus på miljø er dette et helt naturlig valg, sier Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike. Overalt finner vi små og store forsøk på å gjøre verden til et bedre sted, og samtidig sørge for at våre barn arver en jordklode det er godt å leve på.

- Vi ser at grønn er en naturlig forlengelse og videreføring av blå som var Årets Farge i 2018. Mens blå er flyktig og svevende som skyene i himmelen, er grønn stabil og trygg i en verden i endring. Grønn er en samlende farge som innbyr til ro og harmoni, men samtidig har grønn en engasjerende og inkluderende effekt.

Hvorfor sølvgrønn?
Grønn kommer i mange toner og sjatteringer. Sølvgrønt har et slør over seg, nesten som et støvdryss. Vi ønsker å hente frem gamle ting, resirkulere, bruke om igjen, fornye heller enn bare å kjøpe nytt. Sølvgrønn reflekterer mye av måten vi lever og tenker på i dag. Vi prøver alle å leve økologisk, sløse mindre, være rausere, mer tilgivende, mindre prangende og mer naturlig.

Er det bare en farge?
- Trendene vi har plukket ut til Årets Farge 2019 er mange, forteller Tale O. Henningsen. De 6 fargetrendene inspirerer på hver sin måte og fargene går igjen i ulike kombinasjoner, noe som skaper variasjon og spenning.

Økologisk grønn – er dempet, myk og sofistikert, og bærekraft og verdivalg er stikkord for interiøret

Tropisk grønn – er eksotisk og leken som en drøm om frodige sydlige breddegrader

Sølvgrønn – er klar men beskjeden og tar oss stillferdig tilbake til naturen

Stille grønn – har et grålig slør på urbane og raffinerte overflater

Smakfull grønn - er kos og hygge i en tidløs harmoni.

Smaragdgrønn – er ny, kreativ og fargerik for den hippe

- Vi håper at den grønne fargen kan være til inspirasjon og en daglig liten påminnelse om å ta bedre vare på omgivelsene og ikke minst hverandre, avslutter hun.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle