Årets Farge 2020 er Elvesand

 
Årets Farge 2020 er ElvesandBilledtekst: Kjøkkenet er malt i Elvesand FR1940 og Svart Marmor FR1033, veggen er i fargen Nude FR2510. Stilen heter Sofistikert elvesand og du finner alle fargene i det nye fargekartet.
Det ligger en lang prosess bak Årets Farge. Vi har studert trender og analyser, snakket med eksperter og besøkt messer i inn- og utland, forteller kreativ leder i Fargerike, Tale O. Henningsen.

Vi står overfor ett nytt tiår og lever i en tid der miljøet er i fokus overalt hvor vi beveger oss. Elvesanden representerer liv i vann og på jord.

Ordet rommer en hel historie. Den myke sanden i stadig forandring på bunnen av elven. I små biter fra en stein, et fjell, en klode. Resultatet er mykt og bevegelig, akkurat som oss.

Fra Nilen til Finnmarksvidda
Tar man opp en neve sand fra elvebunnen og studerer de små fragmentene, vil man oppdage mange vakre nyanser. Fra de mørke, nesten sorte ­– til de lyse kornene som reflekterer lyset og gjør elven grågrønn. Disse nyansene har inspirert vårt nye fargekart, forteller Tale O. Henningsen.

Når vi i tillegg kombinerer sandfarger fra hele verden med de fire elementene jord, ild, luft og vann, oppstår det mange vakre og spennende harmonier. Helt fra de eksotiske og rødbrune fargene rundt Nilen, til de mer kjølige tonene her oppe i nord.

Fargekart Årets Farge – 18 inspirerende toner
Elvesand FR1940 er en myk og varm farge, som fungerer som et bakteppe til alle farger. I det nye fargekartet er 18 nøye utvalgte farger satt sammen med ett formål – å gi deg inspirasjon til å skape ditt «nye» hjem. Her er noen eksempler:

Delikate sanddyner
Balansert og rolig. Perfekt som bakteppe til sterkere farger eller for å fremheve en gjenstand eller møbel.

Varm vidde
Farger fra det rustikke og uendelige landskapet over tregrensen, gjerne kombinert med vakker håndverkstradisjon.

Ravnsvart lava
Rått, stilrent og ekte. Sofistikert i spennende kombinasjoner med velur, metall, silke og sort jern.

Eksotisk varm
Inspirert fra Nilen og ørkenen rundt. Med naturelementer som strå, fjær, spennende treverk og lune farger.

Sofistikert elvesand
En nostalgisk stil som gir oss trygghet da den er tuftet på kjente håndverkstradisjoner.

Brent ørken
Inspirert av Colorado River og Grand Canyon med sine vakre meandere og flotte farger.

Til slutt et lite tips fra Henningsen: Gjør som Elvesanden – ikke stå stille, la deg bli beveget av tiden og omgivelsene. Vil du se og vite mer? Ta kontakt med din lokale Fargerike-butikk, som bistår med hjelp til dine fargevalg.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle