Bad med badekar

 
Bad med badekarInnbygd badekar er populært, men krever omhyggelig utførelse. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Våtromsnormen beskriver hvordan man planlegger og bygger på en fuktsikker måte.

Badekar er til glede for store og små, men det lønner seg å sette seg inn i retningslinjene før man installerer eller bygger.

BVN 43.105 Baderom med badekar – planlegging og utførelse tar for seg baderom med innbygd eller frittstående badekar. Bladet gir retningslinjer for fallforhold på gulv, plassering av sluk, tilrettelegging for å erstatte badekaret med dusjløsning, innbygging av badekar og tilrettelegging for massasjekar (boblebad).

Tilrettelegg for å erstatte badekaret med dusjløsning
I et lite baderom med kombinert badekar og dusj kan det være en fordel å planlegge gulvet slik at man kan erstatte badekaret med dusjhjørne uten å måtte gjøre endringer i plassering av sluk eller i fall til sluk. Bladet beskriver løsninger for dette.

Innbygde badekar krever gode inspeksjonsmuligheter
Innbygging av badekar krever omhyggelig utførelse med god fuktsikring og gode inspeksjonsmuligheter, fordi eventuelle fuktskader bak og under karet blir skjult.

Innbygging av massasjekar krever spesiell oppmerksomhet, siden man må ha tilgang til elektrisk utstyr og andre komponenter som krever ettersyn og vedlikehold.

Produktdokumentasjon
Badekar skal CE-merkes i henhold til produktstandard NS-EN 14516 (badekar uten massasjefunksjon) eller NS-EN 12764 (massasjekar) og ha en ytelseserklæring på norsk, svensk eller dansk.

Man må kontrollere at ytelseserklæringen inneholder dokumentasjon på egenskaper som er nødvendige og gode nok for den tiltenkte bruken.

Bladet erstatter blad utgitt i 2002.

Andre nye og reviderte blader i Våtromsnormen
BVN 10.200 Hvordan og hvorfor man bør bruke Byggebransjens våtromsnorm (BVN)
BVN 62.471 Egenkontroll av elektroarbeider. Sjekkliste for prosjektering
BVN 62.475 Egenkontroll av elektroarbeider. Sjekkliste for utførelse

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår