Batteridrevet gressklipper slår bensinmodellene og er best i test

 
Batteridrevet gressklipper slår bensinmodellene og er best i test
Hver sommer kommer spørsmålet: Hvem har den flotteste gressplenen? Nå er det hjelp å få til de som vil delta i konkurransen. Det danske Forbrukerrådet Tænk har testet et stort utvalg gressklippere, og gir den batteridrevne gressklipperen RMA 339 C fra STIHL tittelen “Best i test”.

Det er gode råd å hente for landets mange hageentusiaster, når gresset gror mot himmelen og det er på tide å velge riktig gressklipper. Det danske Forbrukerrådet Tænk har testet over 80 gressklippere, og gir den batteridrevne gressklipperen RMA 339 C fra STIHL best-i-test-vurderingen. Det vekker naturligvis glede hos STIHL:

- Vi er selv utrolig stolte av vår batteridrevne RMA 339 C. Det er en god gressklipper, og det er jo fantastisk hvor langt vi er kommet med batteridrevne maskiner. Da er det et ekstra klapp på skulderen når Forbrukerrådet Tænk kommer med så flott vurdering av vår batteriklipper, forteller Bjørn Sønsteby, Country Manager i STIHL Norge.

Den batteridrevne RMA 339 C er vurdert ut fra evne til å klippe langt og vått gress, og er også testet i brukervennlighet. Forbrukerrådet Tænk har dessuten vurdert batteriets levetid og hvor mye energi den bruker.

Kriteriene Forbrukerrådet Tænk særlig har lagt fokus på, er maskinens klippeevne, dens brukervennlighet, den støysvake motoren med batteri, samt maskinens evne til å gå langt per lading. Deres vurdering lander på “meget god”, og altså med en svært god best-i-test-vurdering.

Flere STIHL favoritter i toppen
Selv om RMA 339 C tar seieren, så er den batteridrevne gressklipperen ikke den eneste maskinen fra STIHL som har fått en flott plassering i forbrukertesten. Flere av deres gressklippere har nemlig klart Forbrukerrådets utfordringer så godt at hele fire av dem er å finne blant topp ti. Foruten seierherren RMA 339 C gjelder det modellene RM 448 TC, RMA 448 TC og RMA 443 C, noe som understreker merkets posisjon i det grønne universet, mener Country Manageren:

- Man blir jo glad når våre produkter klarer så godt i en tøff konkurranse, og det viser jo at vi er blant de beste innen gressklippere og maskiner til hagen. Så nå kan hagesesongen bare begynne, sier en tydelig stolt Bjørn Sønsteby.

Ett batteri - flere maskiner
Den best-i-test-vinnende gressklipperen er en del av AK-serien fra STIHL, som er et system hvor det samme batteriet passer til flere forskjellige maskiner. Det vil si at gressklipperen bruker nøyaktig det samme batteriet som motorsagen, hekktrimmeren, løvblåseren eller gresstrimmeren. Og ifølge STIHL er det ikke kun pengene man sparer ved å bruke færre batterier:

- Det er klart at man slipper å kjøpe et nytt batteri når man skal ha enda en maskin, men det handler også om å gjøre STIHL produktene mer bærekraftige ved å spare klimaet for unødig produksjon av batterier. Den batteridrevne gressklipperen er praktisk fordi den ikke bråker og forstyrrer naboen med motorstøy, og den forurenser heller ikke med utslipp, forteller Bjørn Sønsteby.

Med RMA 339 får man ifølge STIHL en gressklipper som er lett å håndtere, og som med sin klippebredde på 37 centimeter passer perfekt til de små og mellomstore hager. Dessuten gjør maskinen det lettere å være hageentusiast, med automatisk hastighetsregulering, strømningsoptimert kniv og 40-liters gressoppsamler.

Forbrukerrådet Tænk er uavhengige, upartiske og vitenskapelige, og de tester hvert år et hav av produkter, fra krydder til gressklippere. De tester grundig, om produktene er sikre og lever opp til det produsentene lover. Forbrukerrådet Tænk har i år testet 28 bensinklippere, 21 elektriske klippere, 27 batteridrevne og 9 håndsdrevne gressklippere.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår