Beise terrasse - ikke gjør denne feilen

 
Beise terrasse - ikke gjør denne feilenNYTETID: Vask veggen bak terrassen før du steller terrassen ferdig for sesongen. Så kan du nyte sommeren med både ren samvittighet, ren terrasse og rent hus.
Det kan virke fristende å beise terrasse når vårsola skinner på den, men ikke gjør årets utearbeid i feil rekkefølge. Gjør du denne feilen kan du ødelegge arbeidet du har lagt inn med å beise terrassen.

Tekst: Chera Westman/ifi.no, Anna Leikanger Voje/ifi.no

Det er lett å føle at det haster mer med å beise terrasse enn å vaske fasaden på huset. Grillen skal frem og taes i bruk, og vi skal kanskje feire både konfirmasjoner og grunnlovsdagen på nybeiset terrasse. Vi vil kunne nyte vårsol og forsommerdager på en solfylt terrasse, uten å trekke støv og skitt med oss inn igjen.

Riktig rekkefølge
Midlene vi bruker til å vaske fasade og terrasse er sterke saker, som fjerner sopp, skitt og smuss med liten innsats. De dreper begroing og svertesopp og gir en flunkende ren flate, klar for ny behandling og forestående påkjenning fra bruk og vær og vind. At det dreier seg om sterke kjemikalier, gjør også at de kan skade nylig påført overflatebehandling.

– Å vaske terrassen før du vasker fasaden blir feil rekkefølge. Du bør rengjøre veggene før du går i gang med terrassestell. I det minste bør du prioritere veggen bak terrassen, om du ikke vasker hele huset før du tar terrassen, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

Da unngår du også å skitne til en nylig rengjort flate.

Ta naturen til hjelp
Bruk en mild regnværsdag eller to til å rengjøre fasade og terrasse. Med litt hjelp fra nedbør som bidrar til løse opp skitt og smuss, går vaskejobben raskt og lett. Dessuten gjør fravær av sol at kjemikaliene får tid til å virke godt og gjøre jobben sin uten at de tørker inn i underlaget.

– Terrassesiden av huset er nok den delen av fasaden som du ser mest. Hvis du ikke føler behov for å vaske hele huset hvert år, bør du i det minste rengjøre den delen årlig, råder Thor Ingar Røneid hos Butinox.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår