Berry Alloc investerer i innovative gulvløsninger

 
Berry Alloc investerer i innovative gulvløsninger
–Høytrykkslaminat gulv er i vinden som aldri før, og vi har investert betydelige midler i lokal produksjon av et sterkt og effektivt klikklåsesystem. Dette gjør det langt enklere for håndverkeren å legge gulvet, sier teknisk service sjef Michael Lindholm i BerryAlloc.

Berry Alloc opplever en betydelig økning i salg av laminatgulv, sammenlignet med parkett. Salg av laminatgulv utgjør nå 1/3 av totalmarkedet i Norge. Derfor har Berry Alloc investert 30 millioner i en ny maskin som lager aluminimumslister med klikklås som gjør det enklere å legge gulvet.

Produksjonen foregår lokalt på fabrikken i Lyngdal og maskinen lager lister til 18000 bord per døgn.

Enklere låssystem

Aluminiumslåsen bidrar til at høytrykkslaminatgulvene blir langt enklere å legge, og Berry Alloc frir derfor både til forbrukerne og proffmarkedet med fordelene til denne løsningen.

– Aluminium gir en fleksibilitet i selve låsen, i tillegg til at låselisten har lav friksjon. Det gjør at du kan skyve planken lettere på plass, ikke minst hvis du skal sidelengs under en list. Denne låsen tåler også mer hard behandling og skulle den få en ”trøkk” kan den bøyes på plass, sier teknisk service sjef i Berry Alloc Michael Lindholm.

Grand Avenue-serien til Berry Alloc som består av ekstra lange og brede bord er utstyrt med integrert aluminiumslås, og gjør at gulvene kan legges i begge retninger. Den integrerte fiberlåsen på Grand Avenue har blitt sterkere ved å øke bredden og vinkelen på låsen. Den har en ”fold down” 5G-lås på kortsiden som gir en lett og rask installasjon – uten behov for verktøy.

- Våre låssystemer gjør at du kan legge våre høytrykkslaminat på opptil 225 kvm med maks bredde og lengde på 15 meter uten ekspansjonsfuger, sier Lindholm.

Høytrykkslaminat i vinden
Høytrykkslaminat kjent for sin ekstreme holdbarhet, som den får fra sin 0,6 mm tykke høytrykksoverflate, noe som er 3 ganger tykkere enn tradisjonell laminat.

– Med høytrykkslaminatgulv får sluttkundene i både pose og sekk: Gulv med en lekker treoverflate som er vedlikeholdsfritt og som ser like fint ut år etter år. Stadig flere håndverkere og forbrukerkunder opplever fordelene med våre nye høytrykkslaminerte gulv, sier Lindholm.

Grand Avenue-serien til Berry Alloc ble oppgradert med seks nye dekorer under Bygg Reis deg tidligere i høst, og to av dem er spesielt rettet mot prosjektmarkedet med meget sterk overflate. Laminatserien Grand Avenue har en rekke andre fordeler i tillegg til det smarte låssystemet:

Ferdigmontert underlag og AquaResist
BerryAlloc har på bakgrunn av svært positive tilbakemeldinger fra håndverkere innført SilentSystem underlag på alle gulvbord i deres høytrykkslaminat gulvkolleksjoner.

– Dette er et lydabsorberende underlag i gulvet som reduserer støyen med 19 desibel. Fordi det er et ferdigmontert underlag bidrar det også til at det blir raskere og mer smidig å legge gulvene. Samtidig har alle våre gulv en HDF-kjerne med AquaResist teknologi som gjør at de reduserer fuktopptaket til et minimum. Gulvbordene er også forseglet i kantene for å hindre fuktinntrenging, sier Lindholm.

Bærekraftig og med 10-års garanti
Høytrykkslaminat gulvene til BerryAlloc er laget for å oppnå en spesiell slitestyrke.

– Våre gulv tåler mye bruk, ulike former for støt og stor belastning. Derfor har vi innført en 10-års garanti for næringsbygg og livstidsgarantier for boliger. Slitestyrken har sammenheng med slagfasthetene på våre gulv og som også betyr at de er mer håndterlig under legging. Styrken kommer fra HDF-kjernen i tillegg til to lag med Kraft papir som benyttes i laminaten. Det gjør at vi har en laminat som er 0,6 mm tykk, og som er tre ganger tykkere enn tradisjonell laminat. Alle gulvene er i klasse 34/AC6 og svært motstandsdyktige mot slitasje og flekker. Alle råvarene, produksjon og produksjonsprosesser tar også hensyn til miljø, avslutter Lindholm.

Produktfordeler:

  • AluLock (rask å legge)
  • Suveren slitestyrke
  • 10 års garanti for næringsbygg og livstidsgaranti for privatboliger
  • SilentSystem (lydabsorberende underlag)
  • Vannavstøtende AquaResist HDF-bord
  • Bærekraftig produksjon
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle