Bjørn bygger bo – Støpe trapp

 
Bjørn bygger bo – Støpe trapp
Å støpe en trapp i betong tilhører et av de mer vanlige hjemmefikserprosjektene. Med riktig produkt får du en trapp som tåler både fukt og frost, samtidig som det gir deg en vakker og bærekraftig konstruksjon året rundt.

(Kilde: Finja)

I serien Bjørn bygger bo får vi følge med håndverkeren og programlederen Björn Christiernsson når han støper en trapp som avslutning på den støttemuren vi som seere har fått se vokse frem i tidligere programmer i serien.

Trinn for trinn forteller og viser Björn hvordan og hva du skal tenke på når du støper en trapp. Vi får se hvordan forskalingen bygges for å skape riktige forutsetninger for en vellykket støping, og Björn gir flere håndfaste råd som gjør ting enklere for både entreprenører og hjemmefiksere.

– Å bygge en forskaling å støpe en trapp er lettere enn hva mange kanskje tror. I og med at jeg har valgt å støpe trappen, har jeg mulighet til å gi den en overflate som gir god hålkebeskyttelse allerede fra begynnelsen av. Dette kan jeg gjøre ved å rive eller koste overflaten før betongen har herdet ferdig. Trappen ble akkurat så bra som jeg håpet på. Den har blitt en naturlig passasje mellom oppkjørsel og gressmatte. Betongsorten som jeg har brukt, tåler så vel salter som kjemisk og mekanisk belastning og gjør trappen både holdbar og slitesterk. Den er dessuten vedlikeholdsfri og pen å se på, sier Björn Christiernsson.

For å fylle opp og få et godt fundament for trappen bruker Björn Finja Betongs EPS-betong, en lett oppfyllingsmasse som minimerer betongforbruket og gir et solid fundament for kommende påstøping. Toppstøpingen gjøres deretter med Finjas Reparasjonsbetong Anlegg Grov siden trappen, akkurat som støttemuren, vil komme i kontakt med salter av forskjellige slag.

Björn inspirerer og gir som vanlig håndfaste og lett tilgjengelige råd for deg som vil skape en vakker, solid og bestandig trapp. Med betong får du mulighet til å støpe din egen drømmetrapp, og med materialets fleksibilitet er det nesten bare din egen fantasi som setter grenser.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår