Black Friday – 6 sorte interiørtips

 
Black Friday – 6 sorte interiørtipsFoto: Fantasi Interiør
Sort og sortaktige farger har tatt over det norske interiør, med gråsort og mørkebrunt i toppsjiktet.

Nå handler det ikke lenger om en mørk kontrastvegg i et ellers lyst interiør, men om å la alle veggene være mørke. Mens hele Norge hamstrer Black Friday-varer, kommer IFI med 6 sorte interiørtips til våre interiørinteresserte landsmenn.

– På TV ser vi Halvor Bakke beise og male det ene hytteinteriøret etter det andre i gråsort og brunsort, og han blunker ikke når han maler både vegger og tak sorte. Vi sitter hjemme i sofaen, og er så enig. Det blir elegant og sofistikert, lunt og hyggelig, sier kreativ leder hos IFI Bjørg Owren.

Tekst: Anna Leikanger Voje/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no
Foto: Storeys, Fantasi Interiør, Rørkjøp, Osmo, Butinox, Tarkett, InHouse
 

Sort tapet
Med tapet i mørke farger kan stuen, soverommet eller andre rom raskt skifte uttrykk og farge. Kombinasjonen mellom farge og mønster skaper stil og atmosfære.

– Et mønstret tapet trenger slett ikke bli urolig på veggen. Når de mørke nyansene dominerer, og lyse og mørke nyanser blendes godt mot hverandre, kan til og med stormønstrede tapet oppleves rolige. Det er fordi vi opplever helheten mer enn vi opplever mønster og farge i seg selv, sier Bjørg.

Absolutely Chic 36972-5 fra Storeys
Dette organisk mønstrede tapetet kan sette prikken over i’en i et herskapelig miljø slik som på bildet, så vel som det vil gjøre seg godt i et moderne miljø. Da vil du få en touch av eleganse og en anelse historisk snert. Et triks for å få et rom til å oppleves større og luftigere, er å velge en lys bakgrunn slik som her, da trekkes blikket innover og du skaper en god dybde.  

Foto: Storeys

Fashion for Walls 10045-15 fra Fantasi Interiør
Sort og gull er et sikkert par. Og med mønsteret her får vi et skikkelig statement-tapet. Her har vi gullkornet for den som digger retrostilen, men vil ha en personlig twist. Tapetet er flott å kombinere med et ensfarget gråsort tapet med samme tekstilstruktur. Dette kan være et godt valg på hjemmekontoret, om du trenger noe litt mer dynamisk og spennende rundt deg om dagen.

Foto: Fantasi Interiør

Sort teppe
Tepper gir en ypperlig mulighet til å skape et helhetlig interiør, med sine mane farge-, mønster- og tekstilvalg. Ikke minst er det godt med tepper når kveldene blir mørke og kalde. Da vil et teppe mykne opp og gi rommet en lun og koselig atmosfære.

Foto: InHouse

Morris & Co. Pure Trellis, Black Ink 29105 fra InHouse
Teppekolleksjonen fra den engelske designeren William Morris kombinerer subtile farger med vakre, klassiske blomsterdesign. Ullteppet har en silkemyk overflate og tilfører rommet eleganse. Igjen er den tidløse og treffsikre kombinasjonen sort og gull brukt til å skape et luksuriøst og mektig uttrykk. Dette teppet sklir rett inn i et herskapelig miljø, så vel som det kan piffe opp et stramt og enkelt interiør.

Sort toalett
Sort har blitt en populær farge også i de norske baderommene, med sorte fliser, servanter, kraner og dusjer. Er du en av de som har gått for sort tema på baderommet kan du velge sort toalett istedenfor hvitt, så unngår du at det kritthvite toalettet lyser opp og forstyrrer helhetsinntrykket. 

Foto: Rørkjøp

Happy D2 fra Duravit
Rørleggerkjeden Rørkjøp har produkter fra 27 leverandører med mer enn 40 anerkjente merkevarer, og en av disse er Duravit. De leverer det elegante og sofistikerte matt sorte toalettet som ifølge dem har solgt overraskende godt i det siste.

– Dette er antrasitt-grått, hvilket betyr at det ikke er fullstendig sort. Mange liker denne fargen fordi den ikke gir så hard kontrast til møbler med overflatefinish i trestruktur. Toalettet er matt på utsiden, men selvfølgelig blankt på innsiden slik at det blir enkelt å rengjøre, sier markedssjef Anita Sagen hos Duravit.

Sort treolje
Mørke benkeplater er kostbare, og blir ofte fremstilt av utrydningstruede treslag fra regnskogen. Om du ikke har en slik fra før, finnes det mange stilige pigmenterte oljer du kan påføre en benkeplate i eik eller annet treslag for å få den samme looken. Vi har plukket ut tre mørke farger fra Osmo, som vil være med å gi kjøkkenet et eksklusivt utseende og løfte hele rommet visuelt.

3074 Grafitt, 3075 Svart og 3169 Svart fra Osmo
Osmo har ulike sorte fargenyanser i dekorvoks, pigmentert hardvoksolje og TopOil. 3074 Grafitt og 3075 Svart får du i pigmentert hardvoksolje, mens 3169 Svart er en dekorvoks-farge.

Illustrasjon: Anna Leikanger Voje -ifi.no

Sort interiørmaling
Dette ser vi mye av på alle sosiale medier, forumer og oppussingsprogrammer. Nordmenn skal ha sorte kjøkkeninnredninger, sort soverom og sort stue. Vi har forelsket oss i den lune, matte sortfargen, som går så godt til de fleste detaljfarger.

Stue & Sov matt, 0954 Aske fra Butinox Interiør
Dette er en av de populære nesten-sort-fargene som mange har i hjemmet. I stua til Renate og Richard har både vegger og peis fått fargen Aske, som gjør at peisen glir stilfullt inn med resten av interiøret.

Foto: Butinox Interiør

– Denne elegante stuen er et prakteksempel på hvordan mørke farger kan bidra til å gjøre et rom lunt og innbydende. Den dempede sorte fargen gjør også at kunst og møbler stikker mer ut og får sin fortjente oppmerksomhet, sier farge- og kategorisjef Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox Interiør.

Sort tregulv
Vi er godt vant til det skandinaviske, lyse tregulvet, men ofte kan det være vel så flott med mørke tregulv. Har du et ellers lyst interiør, vil mørkt tre skape et moderne utseende og gi en avdempet, elegant følelse. Dessuten har mørke tregulv den fordelen at de naturlige åreringene er mer synlige, og at fargen bevares bedre over tid uten å falme.

Foto: Tarkett

Noble – Eik Broadway fra Tarkett
Dette sorte parkettgulvet fra Noble-serien har et design som gjennomfører en klassisk modulær teknikk fra 1950-tallet. Med sin børstede og hardvoksoljede overflate skapes det en spennende og vakker effekt når lyset faller inn i rommet fra ulike vinkler. Hver av rutene er tilpasset for hånd ved at lamellene legges i ulike retninger, og gulvet får dermed en variasjon og eksklusivitet.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår