Blomsterkasse til 17. mai

 
Blomsterkasse til 17. maiHvite petunia, røde pelargonia og blå lobelia er en klassisk kombinasjon i rødt-hvitt-og-blått
Tiden er kommet for å plante krukker i rødt, hvitt og blått! Her finner du eksempler på sommerblomster som passer godt i vårkrukkene - og tips for hva du gjør når vinterens siste krampetrekninger truer.

Blomstervalg i rødt, hvitt og blått
Noen forslag i fargene (blant mange, utvalget er stort!) kan være følgende. Dette er gode, velprøvde favoritter, men der nye sorter stadig gir bedre egenskaper og fargevarianter.

Rødt: Pelargonia, petunia, Verbena, begonia

Hvitt: Pelargonia, petunia, verbena, margeritt, nellik, lobelia

Blått: Petunia, lobelia, Campanula, hortensia

Vårblomster i vårvær
Vårværet i Norge er ustabilt, og snø 17. mai kan være like sannsynlig som sommervær. Planter du ut sommerblomstene er det viktig å huske at plantene må få avklimatiseres, eller herdes som det også kalles. Sett blomstene ut på dagtid, men ta dem inn om natten hvis været er ruskete, dvs svært kaldt, eller med mye vind eller nedbør. Etter at du har plantet er det fremdeles lurt å ha et øye med værmeldingen. Blir det kaldt om natten kan du forsiktig legge et tynt pledd, et gammelt laken eller fiberduk over plantene. Sett krukkene sammen og helst inntil veggen, det er effektivt hvis du må beskytte plantene mor frost. Skulle blomstene få frostskade er ofte planten uskadd, så plukk av de frosne plantedelene og la planten få utvikle seg videre.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår