Brannsikkerhet: Kast ødelagt julebelysning

 
Brannsikkerhet: Kast ødelagt julebelysning
Branningeniør Sigbjørn Syr gir sine tips til hvordan du kan sikre elektriske gjenstander og unngå brann i julen.

Statistikk viser at 50 prosent av alle branner i Norge har elektriske årsaker. Her er fem råd for en tryggere julefeiring fra branningeniør og leder for NITO Troms, Sigbjørn Syr: 

1. Ikke fikle med gamle lyslenker og adventsstaker – kast og kjøp nytt.

2. Når utepynten og lysene skal på plass, så sjekk at skjøteledninger og materiell er godkjent for utebruk.

3. Matlaging var den største årsaken til brann i bolig i 2017 og er fortsatt på topp – ikke stek mat etter en sen kveld på byen, ta deg heller en brødskive.

4. Ta en ekstra sjekk i sikringsskapet og skru til sikringene. Sikringene kan løsne i løpet av året, og da er det en risiko for brann i sikringsskapet.

5. Kontroller at slukkemidlene dine (brannteppe, brannslukker etc.) er i orden, og husk at vann også kan benyttes til å slukke brann i elektriske installasjoner - rent vann leder ikke strøm.

NITO organiserer branningeniører og brannledere over hele landet. NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad. Over 88.000 medlemmer. 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår