Denne fargen velger du på maling i 2022

 
Denne fargen velger du på maling i 2022Foto: Chera Westman/ifi.no
Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det koselig hjemme.

Høstens nye fargekart har fargedesignerne boltret seg ekstra i den varme delen av fargesirkelen. Maling i forskjellige nyanser av gult og terrakotta er på full fart inn på listen over bestselgere til vegger og tak inne.  Gult har vært ute som veggfarge lenge, men nå kommer den for fullt.

Vi har sjekket de siste fargekartene til Nordsjö Ide & DesignFlüggerNordsjö og Beckers, og alle satser på lunhet og kos med ulike varianter av gult i tillegg til terrakotta og nyanser av brunt og beige.

Selv om de varme fargene øker i popularitet, betyr ikke det at blått og grønt blir mindre aktuelle som interiørfarger . Snarere tvert imot, nå er det tid for å bruke mange farger når vi pusser opp hjemme.

VARME OG KALDE FARGER: I det nye fargekartet fra Nordsjö Idé & Design er de gylne og varme fargene sentrale,  i kombinasjon med blått og grønt gis mange trygge kombinasjonsmuligheter for å skape en personlig og hyggelig stil hjemme. Foto: NID og Bohus

Mal hjemme med varme og kalde farger
I de nye fargekartene er det en harmonisk miks av varme og kalde farger. Blått, blågrønt og grønt, som var trygge valg da vi begynte å male med farger igjen etter en lang periode med hvitt og grått, er med videre. Dette er rolige farger som er behagelig å leve med, men de er kjølige. Da koronaen kom med mye tid hjemme, kom behovet for å gjøre det mer koselig og hyggelig hjemme, Dermed ble det fart i den nye fargetrenden, som var på vei, med varme bruntoner, beige og rustikke terrakotta-farger. Den bølgen toppes nå med mange nyanser av gult.

Det betyr ikke det at blått og grønt blir mindre aktuelle som farge på maling. Snarere tvert imot, nå er det tid for å bruke mange farger, og i de nye fargepalettene kombineres varme og kalde farger.

LES OGSÅ
Hva er varme og kalde farger?

ÅRETS FARGE: Nordsjös internasjonale trendforum varslet allerede i 2019 at gult var en farge på vei inn og opp, og  valgte Spiced Honey til årets farge. Fargen har deretter vært sentral i deres fargepaletter. Foto: Nordsjö

Farger som passer din smak
De varme fargene kommer tillegg, og kombineres med de blå og grønne. I stedet for å bruke samme veggfarge i alle rom, slik vi har gjort med hvitt, grått og beige, kan vi nå slippe oss løs med ulike farger fra rom til rom. Hovedbudskapet i alle trendrapporter er at vi skal innrede for å trives, og hvert rom skal ha sitt uttrykk og fargekombinasjoner med utgangspunkt i vår egen smak og stil og ikke minst hva rommet skal brukes til.

Hvilken farge som er mest populær nå er dermed ikke lenger så relevant, når vi skal velge farger til hjemmet vårt. Utfordringen er å finne ut av egne preferanser, smak og behag i mylderet av muligheter.

Her er fargekartene til god hjelp. De som har laget dem har valgt farger som passer fint sammen i en harmonisk helhet. Fargene er som regel knyttet stil og atmosfære, noe som også hjelper i letingen etter riktige fargekombinasjoner. Men fasiten er likevel vår egen magefølelse; hvilke farger og ikke minst nyanser som passer i din stue, hjemmekontor eller soverom er noe du må føle deg fram til.

GULT FARGEVARSEL: Gult forsvant ut av fargekartene som veggfarge da vi rundet år 2000. Men det er en farge mange liker, og sakte men sikkert har den sneket seg tilbake. Det startet som en dristig fargeklatt i den grå sofaen, som er fra Bohus høsten 2014. Foto: Nordsjö

Nordjö Ide & Design matcher maling med farge på møblelnyheter
Nordjö Ide & Design samarbeider med møbelkjeden Bohus, og i høst har de gitt ut sitt sjette fargekart sammen. Her er farger til veggmaling fint avstemt mot høstens møbelnyheter fra Bohus.

I fargekartet er det 12 nøye utvalgte favoritter som gir et vell av muligheter! Her finner vi de nye gultonene i fin miks med grønt og blått. Om du trives best med en helt nøytral fargesetting, ønsker noe ekstra lunt og koselig, eller vil male med de vakreste kulører, så finnes inspirasjon her. 

– Du kan holde hele paletten ton-i-ton, eller sette sammen de ulike fargene til høyst personlige uttrykk. Valget er fritt, og valget er ditt, sier Marianne Stensrud og Birgit Torkildsby som har satt sammen den nye paletten til Nordsjö Idé og Design. 

De har sortert favorittene i fem grupper: Gylne nyheter, Nøytrale favoritter, Terracotta-drøm, Grønn glede og Beroligende blåne.  

GYLNE NYHETER:
Det er tre spennende gul-toner i fargekartet til NID og Bohus. Her er Rustikk Mellombrun for deg som vil være først ute med det siste. Rustikk Brunbeige, er en spennende beige-tone med særegen karakter. Nordisk Mørkgul en sennepsgul farge som med sin friskhet vil bringe glede inn i ethvert rom.   

GYLNE NYHETER: Entreen her er malt Nordisk Mørkgul. Møbler fra Bohus. Foto: Ragnar Hartvig. Interiør Marianne Stensrud, Bohus. 

NØYTRALE FAVORITTER:
Denne paletten består av de tre nøytrale fargene Klassisk Kaldbeige, Klassisk Brunbeige og Rustikk varmgrå. De står godt på egne ben, eller de kan kombinere til en egen ton-i-ton palett., og er fine i kombinasjon med de øvrige fargene i fargekartet.

NØYTRALE FAVORITTER:  Veggene her er malt med fargen Klassisk Brunbeige. Møblene er fra Bohus. Foto: Ragnar Hartvig. Interiør: Marianne Stensrud, Bohus. 

GRØNN GLEDE: 
Grønt er naturens farge og en «go to»-farge hvis du er usikker på hva du skal velge. Det er to grønne nyanser i kartet. Nøytral Grønngrå er den lyseste, passer fint til både vegger og tak. Rustikk Grågrønn er en mørkere grønnfarge, takknemlig å jobbe med da den er rolig og litt gråaktig. 

GUL KONTRAST: I denne stuen er gul en viktig kontrastfarge, representert med skapet i gult tre. Tak og vegger malt med Rustikk Grårønn. Møbler  og teppe er fra Bohus. Foto: Ragnar Hartvig. Interiør: Marianne Stensrud, Bohus.

12 nye malingfarger i Mood-serien fra Beckers
Malingsleverandøren Beckers samarbeider med den norske influenseren Kine Vinje @nordiskehjem, og i høst har de kommet med 12 nye farger til Mood-serien. Mood er Beckers profilerte innendørsmaling for vegger, tak og lister. 

Fargene er satt sammen i tre ulike paletter. I to av dem er gult viktige farger. Den første paletten gir et energisk, positivt og friskt uttrykk, med en kombinasjon der myke, friske gule nyanser møter grønne toner. Den andre fargepaletten kombineres en tyngre gulfarge med varme, rustne og beige farger, en god basis for å skape en stabil, rolig og uredd atmosfære

Palett nummer tre gir et stilfullt, fargesterkt og dynamisk uttrykk. Her er det tidstypiske rødtoner som er basisfarger i kombinasjon med den frisk blåtonen Euforisk 897. Den minner litt om kobolt og er verdt å merke seg. Varianter av denne popper opp som en skikkelig friskus i mange trendy interiør nå. 

ENERGISK OG POSITIV: 
Med myke gule og friske grønne nyanser, kan det skapes et svalt og friskt uttrykk. Mal gjerne taket gult som solskinn, og fyll på med nyanser av grønt og sand, for å skape et personlig uttrykk, tipser Beckers og Vinje. Farger i denne paletten er: Pigg 886Jordad 887, Lekfull 888, Fri 889.   

ENERGISK OG POSITIV:  Her er taket malt i fargen Pigg 886, og veggene i Lekfull 888. Foto: Beckers    

ROLIG OG UREDD: 
Om du ønsker en varm og koselig følelse hjemme, er en kombinasjon av Beckers myke hvite nyanser og deres rustne beige, et godt alternativ. Fargene Modig 890, Berørd 892, Säker 893, svales med kontrasten Harmonisk 891. 

ROLIG OG UREDD: Her er hyllen malt i fargen Säker 893, Sengen og veggen bak i fargen Berørd 892. Orange bokser i hyllen er malt i fargen Modig 890. Foto: Beckers   

STILFULL OG DYNAMISK: 
Ved å kombinere ulike nyanser av rosa med en kraftfull blåtone skapes et livlig og dynamisk uttrykk. Uansett hvordan du velger å bruke denne blåfargen, vil den vekke interesse, og tilføre energi til rommet. Blåfargen Euforisk 897 er en dynamisk kontrast til rosatonene Rofylld 894Medveten og Spontan,   

STILFULL OG DYNAMISK MED GUL DETALJ: Veggene er malt i fargen Rofyld 894. De blå stolene har fått fargen Euforisk 897. Legg merke til den lille gule detaljen, som piffer opp helheten litt ekstra og gjør den stilfull og dynamisk. Foto: Beckers  

Årets farge og paletter fra Nordsjös internasjonale trendpanel
Nordsjö kåret i høst den luftige og lette fargen Bright Skies til årets farge 2022. I det nye fargekartet kombineres fargen med ulike varme og kalde farger i fire ulike paletter som speiler dagens trendbilde.

– Bright Skies er frisk, åpen og god for sjelen. En vitaliserende nyanse som fører inn naturens positive effekter og gir nytt liv til alle våre boarealer. Det er også en farge som fungerer med en mengde andre nyanser, fra myke, nøytrale til glade og lyse farger, sier Ann-Charlotte Linde, nordisk fargesjef i Nordsjö. 

Palettene, som de har kalt WorkshopStudio, Greenhouse og Salon har alle innslag av gyllent, brunt og beige sammen med den nye blåfargen. Workshop er den med mest energi og er mest dristig i valg av gulfarge 

Paletten  Workshop består av Nordsjö terra flame D3.32.55Nordsjö cobra bite G4.40.80Bright Skies™ T0.10.70Spiced Honey E4.22.49Nordsjö floating petal B6.05.73Dark Montpellier F6.55.54Dusky Dijon S7.19.59

WORKSHOP: Av palettene som er bygget rundt årets farge Bright Skies, er dette den friskeste med størst variasjon og kontraster. Fem av fargene i paletten er fra den gule delen av fargesirkelen. Foto: Nordsjö

WORKSHOP: Her er fargene fra Workshop-paletten brukt på en hel leilighet. Trenden med en gjennomgående farge er på vei ut, og  ulike rom/soner gis farge tilpasset rommets funksjon. Farger fra hele fargesirkelen klinger fint sammen når nyansene er tilnærmet like.  Foto: Nordsjö

Maling fra Flügger i farger som gir energi og optimisme
Også i det seneste fargekartet fra Flügger står de gule fargene ut. Den danske maling-produsenten har lange tradisjoner i å lage interiørfarger som passer i nordiske hjem. Helt siden siden 1890 har de vært en av de ledende på å skape tidsriktige farger. Her hjemme lager de fargekart i samarbeid med møbelkjeden Skeidar, og sikrer med det at timing for lansering og fargenyanser stemmer med folks fargesmak.

Fargekart de har kalt Tidens Tendenser består av 15 farger, som presenteres i tre paletter: Sensers, Dessert Tones, Beach Resort. Det er særlig paletten Sensers som lar den myke, lune varmen bre seg.

Flügger og Skeidar mener at de gule fargene blir svært viktig  i trendbildet framover, fordi dette er toner som gir energi og optimisme.    

LES OGSÅ
Nye farger for norske interiører

SENSERS: Paletten Sensers byr på mange muligheter. Et inspirerende stilleben her med veggen malt i fargen Siena Claire. Foto: Flügger, Interiør: Skeidar 

SENSERS: 
Dette er en tidløs og klassisk palett med varme dempede gultoner som basisfarger. I kombinasjon med naturmaterialer som lin, sement, tre og keramikk får du en klassisk og superaktuell kombinasjon for  2022.

Fargene Golden Stone og Siena Claire har varme undertoner med moderne preg. Med Fashion White, Dusty Wood og Neutral Grey 9  som kontraster gis det mange spennende kombinasjonsmuligheter til et personlig interiør. 

Flügger og Skeidar skriver at gule toner blir svært viktig  i trendbildet framover, fordi dette er toner som gir energi og optimisme.

ifi.no's omtale ved lanseringen av fargekartet kan du lese her. 

SENSERS: Paletten Sensers fra Flügger og Skeidar byr også på kontraster. Med stort sprang mellom lyst og mørkt får du et spennende interiør. Her er veggen malt med fargen Golden Stone og Natural Grey 9. Foto: Flügger, Interiør:Skeidar

Kilde: ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle