Derfor bør du ikke kjøpe tapet på nett

 
Derfor bør du ikke kjøpe tapet på nettFREMTREDENDE: Det er ikke alltid enkelt å få en riktig oppfatning av hvor stort eller fremtredende et mønster er, når det eneste du har å se på er et digitalt bilde av tapetet. (Foto: Fantasi Interiør)
Det er mange gode grunner til å gå i faghandelen for å kjøpe tapet, istedenfor å handle på nett.

Tekst: Chera Westman/ifi.no

Det er store fordeler med å handle i en faktisk butikk i stedet for en utenlands nettbutikk. Her får du, utover tapetrullene, også med deg verktøy og gode råd for å lykkes med tapetoppsettingen.

– Ekspeditørene i butikken kan hjelpe deg slik at du får med deg riktig lim og alt verktøy du trenger. De kan også gi veiledning og gode råd som gjør det enklere å få til et resultat du blir stolt av, sier Jannicke Sveen, daglig leder hos INTAG.

I fargehandelen lagerføres en lang rekke tapeter, og finner du ikke det du vil ha i hyllene, kan de bestille tapet fra nært sagt alle tilgjengelige leverandører. Leveransene kommer i løpet av noen dager, og du får rullene kontrollert for transportskader før du betaler for dem.

Billig blir fort dyrt
Det kan være noen kroner å spare på å kjøpe dyre tapetruller i en utenlandsk nettbutikk. Men det er fort gjort å spare seg til fant på den måten.

– I butikken får du hjelp til å mengdeberegne behovet av tapet. Det gjør at du kan unngå å kjøpe for mange eller for få tapetruller, sier Arve Konglevoll hos Green Apple.

Har du allikevel kjøpt for få tapetruller, er det enkelt å få gjort en ekstrabestilling i butikken.

– Og omvendt om du har kjøpt for mye tapet, kan du i butikken avtale om å få levere tilbake uåpnede ruller. Dette kan du normalt alltid hvis det ikke handler om bestillingsvare, sier Jannicke Sveen.

Det er også viktig å merke seg at det bare er lov å kjøpe varer i utlandet for 350 kroner uten å betale innførselsavgift og toll ved forsendelse med post eller bud. Du må også regne med fraktkostnader. Så totalprisen for en tapetbestilling fra utlandet blir høyere enn kostnaden for bare tapetrullene.

Riktig farge
På nettbrett eller pc-skjerm er det heller ikke enkelt å se helt hvordan tapetet ser ut. Hvor stort er egentlig mønsteret og hvilken farge har tapetet? Gjengivelsen av farger er vrient på nett, og du kan få deg en ganske så stor overraskelse når tapetet først kommer med posten.

– Det gir både en følelse av trygghet og velvære å kunne diskutere seg frem til hva som passer sammen med en kyndig veileder i butikken. Da kan du være sikker på å få en kvalitet, en farge og et design som passer der du skal pusse opp, sier Sveen.

Reklamasjonsrett
Av og til skjer det feil i produksjonen eller ved håndtering og transport av tapetruller. En sjelden gang kan tapetet ha feil på mønsteret, feil farge eller annen skade. Har du da kjøpt det i en fargehandel, er det bare å ta med seg rullen, etiketten og kassakvitteringen tilbake og få erstattet varen.

– Men hvem henvender du deg til hvis du har kjøp tapetet i en utenlandsk nettbutikk? Det er ikke alltid så lett å vite, sier Konglevoll hos Green Apple.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår