Derfor velger vi fliser

 
Derfor velger vi fliserFliser i entreen vil alltid gi rommet et eksklusivt preg, sier Geir Sørensen hos Norfloor. (Foto: Norfloor)
Nordmenn elsker å legge kermaiske fliser i entreen. – Det er fordi fliser på gulvet tåler det meste, sier flisekspert.

Tekst: Robert Walmann/ifi.no | Foto: Norfloor, Golvabia

Gulv bør velges med omtanke. Det bør passe til rommets bruksområde og til personene som skal bruke det. Nå melder Prognosesenteret at mer enn halve befolkningen foretrekker fliser eller stein på gulvet i entreen. Naturmaterialer er med andre ord i vinden som aldri før.

Tåler harde tak

– Det er ikke så rart. For keramiske fliser er nærmest umulig å slite ut. De er også enkle å rengjøre så fremt du ikke velger fliser med veldig ru overflate. Fliser tåler også vann. Derfor egner det seg svært godt i en entré som må tåle alt fra søle og snø til våte klær og sko, sier teknisk sjef hos Norfloor, Geir Sørensen.

Tenk på kvaliteten

Når det gjelder valg fliser i entreen er fliseksperten ikke i tvil.

– Velger du porcellenatofliser vil du få en sterk flis som tåler mye. I entreen ville jeg også valgt en flis som er rektifisert. Da er det lettere å få jevne og smale fuger. Bruker du epoxy fremfor sement som fugemasse vil du også unngå at smuss trekker ned og skaper misfarging, sier han.

Motstandsdyktig

I tillegg til å måtte tåle våte klær og sko, må gulvet i gangen være motstandsdyktig mot riper og hakk.

– Uglaserte fliser på gulvet vil være mer motstandsdyktig mot riper enn glaserte fliser dersom du går inn med grus og stein under skoene. Fliser er derfor et perfekt valg for aktive folk som krever mye av gulvet sitt, sier Henrik Andersson hos gulvprodusenten Golvabia.

Velkommen hjem

Han mener mulighetene er mange dersom man vil skape et personlig rom i entreen.

– Fliser kommer som lange og smale, korte og brede, mønstrede eller ensfargede. Utvalget er nærmest ubegrenset. Ikke la gangen bli en kjedelig sluse ut og inn av huset. Velg fliser som ønsker deg velkommen hjem, sier han.

4 tips til deg som skal legge keramiske fliser i entreen:

1. Grå fliser: Smuss blir mindre synlig.

2. Store formater: Store, kvadratiske fliser gir færre fuger – det svakeste punktet på et flisgulv. Med store fliser vil også rommet se større ut.

3. Smale fuger: Fliser som er rektifiserte gjør det enklere å legge med smalere fuger for større harmoni.

Mønster gir liv: Store regelmessige mønster gir liv og energi til et ellers stramt miljø.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle