Det skal være lunt, lunt, lunt på soverommet

 
Soveromsstilen i 2022 er preget av kos, tekstiler og komfort. Fargene er dempet, overflatene myke og TV-en er kastet ut.

Når vi innreder hjem, ser vi i større grad til hvert enkelt rom og hvordan det brukes, fremfor å innrede hele boligen i samme stil.

Valget av farger bidrar til å skape stemninger, forteller trendekspert Bjørg Owren hos ifi.no. Hun påpeker at farger ikke kun er et dekorelement, men påvirker oss fysisk og psykisk:

– På soverommet passer det med farger som gir ro. Blått og grønt er populære valg, men ikke alle nyanser er like rolige. Dempede, milde mellomtoner gir mer ro enn helt mørke eller kulørsterke, sier hun. 

DEMPET ROLIGHET: – Trenger du litt ekstra piff om morgenen kan trendfargen gult være verdt å teste. Dempede rosa-, fersken- og rustfarger er også gode soveromsfarger, sier fargeekspert Bjørg Owren hos ifi.no. Her er det myke og velurteppet Akvarell fra Golvabia i fargen Linne. Foto: Golvabia

Kos og trygghet
Interiørarkitekt Nancy Sporsheim i Unilon Interiørarkitekter har på nært hold sett hvordan nordmenn innreder sine hjem under korona. Soverommet har alltid vært særlig preget av komfort, varme og kos, men med korona og klimakrise som truer, er kosen og trygghetsfølelsen på soverommet blitt desto viktigere.

– Soverommet skal være lunt, lunt, lunt, og kos, kos, kos, understreker Sporsheim. 

TRYGGHET: Når verden truer med pandemi og klimakrise, søker vi betryggelse i form av ekte og jordnære materialer i hjemmet. – I tillegg skal det vi kjøper helst være bærekraftig, enten gjennom gjenbruk eller ved å vare over tid. På soverommet, mer enn noe annet sted i hjemmet, søker vi fred, avspenning og velbehag, sier Nancy Sporsheim. Foto: Unilon 

Et rom for ro
Sengen er det naturlige midtpunktet på soverommet, og den skal både være god å ligge i og se komfortabel ut, med hodegavl, sengekappe, pledd og et hav av puter. Og det er én ting som går ut: TV-en har ikke lenger fast plass på soverommet.

– Riktig stemning skaper vi med dobbelt eller gjerne trippelt lag med gardiner, med lystett rullegardin, florlette høyder og en dekorgardin. Vi vil ha skikkelig hotellfølelse, sier Sporsheim.

Er du usikker på hvordan du får til hotellstilen hjemme, kan en interiørarkitekt hjelpe deg. Hos Byggstart.no finner både prisguide og tips til hva du kan få hjelp med av en interiørarkitekt. 

HOTELLSTILEN skaper du ved å bruke mye tekstil, dempede farger, og smart plassert belysning. Hos Byggstart finner du hjelp til å velge en interiørarkitekt som bistår deg med finne stilen om du kjenner deg usikker. Foto: Niklas Hart

Mykt og varmt
Stadig flere oppdager også den herlige følelsen som det gir å sette føttene ned på et mykt og varmt gulv om morgenen.

– I stedet for å bytte ut gulvet på soverommet, legger folk i stedet vegg-til-vegg tepper eller store avpassede tepper over det gamle gulvet. Dette gjelder særlig for master-, eller hovedsoverommet, sier hun.

Teppe er enkel, kostnadseffektiv og effektfull måte å pusse opp på som øker komforten og lunheten på soverommet.   

– Da får du et nytt soverom i løpet av noen timer, sier Nancy Sporsheim.

LES OGSÅ

Det varme undelaget - gulv og tepper til hytten

Kilde: Ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår