Dyrere hurtiglading gjør at det lønner seg med hjemmelading

 
Dyrere hurtiglading gjør at det lønner seg med hjemmelading
Den nylige prisøkningen på hurtigladere er dårlig nytt for elbileiere uten tilgang på hjemmelading. Det gjør at det lønner seg for elbileiere å investere i hjemmelading for å kunne fortsette å kjøre rimeligere enn hva det ville kostet med en bensin og dieselbil. Det er et av flere gode argumenter for å investere i elbillading hjemme.

Elbillading hjemme koster 1/7 del av prisen i forhold hurtiglading uten avtale. Fyller du bensin for 800 NOK per uke kan du redusere utgiftene ved å bytte til elbil og investere i hjemmelading for elbil. Hvis du derimot baserer deg på å lade på hurtiglading blir prisen ca. lik som en fossildrevet bil.

Norske myndigheter har som mål at alle elbiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler. Det er et ekspansivt mål hvor det er viktig at det forblir like attraktivt i framtiden å kjøpe elbil som det har vært fram til nå. En større prisøkning på ladeinfrastruktur kan skade dette målet og føre til veksten stopper opp i verste fall. Det er derfor viktig å søre for gode ladealternativer når elbillading i det offentlige rom blir dyrere. Hjemmelading er et slikt alternativ som gjør det forutsigbart prismessig.

- ZAPTEC tilbyr hjemmelading simpelten fordi bilen kan lade på natten når strømmen er billigst. En gjennomsnittlig elbileier kjører 4-5 mil per dag som med hjemmelading koster 8-10 kroner. En tilsvarende lading med hurtiglading og med de prisene som er annonsert nå koster med samme kjørelengde 80-100 kr. Det sier seg selv at da ønsker elbileieren kun å bruke hurtiglading når det er helt nødvendig, sier Administrerende Direktør i ZAPTEC, Anders Thingbø i en pressemelding.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår