Fargedag med gjenbruksdugnad

 
Fargedag med gjenbruksdugnadEtter noen strøk maling ble de dumpede møblene et hyggelig samlingssted i hagen. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)
Ikke kast – gi heller gamle møbler og andre gjenstander nytt liv med nye farger. Det er noe av budskapet når Informasjonskontoret for farge og interiør (ifi.no) inviterer til gjenbruksdugnad på Fargedagen 3. mai.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

– I år inviterer vi til gjenbruksdugnad! Her slår vi tre gode ting sammen; vi vil bidra til mindre bruk og kast, gi folk inspirasjon til å gjøre noe selv, og gi ideer til å lage hyggelige uteplasser for en rimelig penge, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Det er åttende året på rad at ifi.no arrangerer Fargedagen. Det startet med et ønske om å inspirere til mer bruk av farger og en felles start på utesesongen. I år står gjenbruk på agendaen, og butikkeiere over hele landet oppfordres til å ta fram gamle møbler fra garasjer og kjellere, og demonstrere hvordan folk enkelt kan få nytt liv i gammelt skrot med noen malingsstrøk.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, og det virker som folk tenner på ideen om gjenbruk, sier Owren.

Hun ser for seg at dette er en dugnad som går over hele sommeren. Startskuddet går torsdag 3. april, men den som ikke rekker det da, må gjerne henge seg på senere!

Positiv dugnad
I gjennvinningsbransjen liker de godt dugnaden.

– Vi synes det er flott og svært viktig å sette fokus på gjenbruk. Når du gjenbruker fremfor å kjøpe nytt, så sparer du ikke bare penger, det blir også mindre klimautslipp, søppel og forurensning. Du kan på en enkel og morsom måte redusere miljøpåvirkningen fra eget forbruk. Å kjøpe nytt gir ofte en kortsiktig glede, mens det å få frem verdien og skjønnheten i noe brukt kan gi en dypere glede, sier Sylvelin Aadland, ansvarlig for Sortere.no, et nettsted som drives av LOOP, stiftelsen for kildesortering og gjenvinning. Deres mål er at folk skal kildesortere mer og kaste mindre.

Alt kan males
I prinsippet kan alt males, det viktigste er at gjenstanden er ren og tørr, og at du velger riktig maling.

– Det er morsomt å male med skikkelige farger, du blir i godt humør av det. Så står du der med en gammel stol eller en krukke som ikke passer inn lenger, gi gjenstandene farger som gjør at de passer inn. Eller kjør på med knallfarger som skaper litt munterhet og liv, oppmuntrer Owren og ifi.no.

Bli med på gjenbruksdugnaden du også! Del gjerne bilder og ideer på sosiale medier med emneknaggen #Fargedagen2018.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår