FFV svarer: Nytt badegulv på gammel varme

 
FFV svarer: Nytt badegulv på gammel varmeKan man la det gamle varmesystemet og vinylen ligge når man skal flise baderomsgulvet? (Illustrasjonsfoto)
10.02.14: Må man fjerne gammelt gulvbelegg og skifte ut gulvvarmesystemet for å legge nye fliser?
10.02.14: Må man fjerne gammelt gulvbelegg og skifte ut gulvvarmesystemet for å legge nye fliser?

Av Birgitte Henriksen (Tekst og foto)

En av bad og boligs lesere skal legge nytt gulv på badet, hvor det i dag er sponplategulv med gulvbelegg. Spørsmålet er hva som må gjøres før de nye flisene kan legges. Leseren lurer på om gulvbelegget må fjernes for deretter å legge masterboard og påstøp. Og er det mulig å beholde varmen som allerede ligger i gulvet, eller vil det bli for varmt for sponplatene når det kommer masterboard og betong oppå? Dersom eksisterende varmesystem fjernes, skal ny varme da legges i påstøpen?

Kan bli brannfarlig
Ifølge daglig leder i Fagrådet for våtrom (FFV), Cato Ove Karlsen, er løsningen som beskrives anbefalt gjennomført ved at den gamle vinylen fjernes og at varmesystemet etableres i det nye gulvet med ny varmekabel. Her må produsentens anvisning følges.

- Begrunnelsen for å fjerne gammel vinyl er at man ikke kjenner kvaliteten, at mange av de eldre vinylene ikke tåler varmen og at noen mykner ved for høy temperatur, sier Karlsen, som understreker at dette er en jobb for proffene.

Argumentet for å skifte varmesystemet er at eksisterende varmesystem trenger lenger tid for å varme opp gulvet, noe som også kan medføre mindre varmetap, økt temperatur og at konstruksjonen kan bli brannfarlig.

 

Har du spørsmål om bad og våtrom? Send dem til oss og vi videreformidler dem til fagfolkene i Fagrådet for våtrom! Send ditt spørsmål til bjorn.laberg@byggfaktamedia.no, merket "FFV svarer".

 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle