Fjern flekker og mørke ringer på treverk

 
Fjern flekker og mørke ringer på treverkFØR: Teak-brett med misfarging fra metall. Foto: Chera Westman/ifi.no
Når eik, teak og andre trematerialer kommer i kontakt med metall kan treverket misfarges. Disse flekkene kan du ikke vaske bort – men de kan fjernes likevel. Nesten som magi!

Metallgjenstander som står på en skjærefjøl, et serveringsbrett, en bordplate eller på kjøkkenbenk av tre, kan forårsake mørke ringer og flekker. Det når metall kommer i kontakt med tre og fukt, oppstår en kjemisk reaksjon som misfarger treverket.

De skjemmende flekkene kan ikke vaskes vekk. Men de kan fjernes med hjelp av oksalsyre. I løpet av minutter forsvinner flekken nesten som gjennom magi.

Slik gjør du
Oppskriften er enkel
: bland ut 25 gram oksalsyrekrystaller i 75 gram kaldt vann og drypp eller pensle på løsningen på misfargingen. Vent litt før du skyller eller tørker av.

For å unngå at dette skjer igjen er det lurt å se til at oljesjiktet som skal beskytte treverket ikke er svekket. Påfør ny olje jevnlig.  

OKSALSYRE: Løs opp oksalsyrekrystaller i vann og pensle på flekkene. Foto: Chera Westman/ifi.no

ETTER: Flekkene er borte. Foto: Chera Westman/ifi.no 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår