Fra dusj til toalettrom

 
Fra dusj til toalettromIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
– Vi har et rom i huset som er modent for oppussing. Per i dag inneholder der vask, sluk, toalett og veggdusj. Vi ønsker å fjerne dusjbatteriet i rommet og bruke det som gjestetoalett. Hva gjør vi? spør en av våre lesere i en e-post.

Av Bjørn Laberg

– Må vi da ha våtromsbelegg og godkjente baderomsplater? Vi ser ikke behovet, siden sluken da ikke vil bli brukt. Rørlegger sier vi ikke trenger å ta hensyn til dette og kan legge vanlig belegg og plater. Firmaet som skal utføre jobben med gulvet vil ikke legge noe annet enn våtromsbelegg og baderomsplater på grunn av sluken. Så her står vi.. I verste fall; kan vi eventuelt støype igjen sluken?

Bjørn A. Grimsrud, fagsjef i Fagrådet for våtrom (FFV) har følgende råd til vedkommende:

– Dersom dere ønsker å gjøre om dusjrommet til et rent toalettrom er det fullt mulig. I Plan- og bygningsloven er våtrom definert som: Dusjrom, baderom og vaskerom. Rom der det forekommer regelmessig vannsøl/"fritt vann". Deretter følger at våtrom skal ha sluk i gulv. Dersom våtrommet gjøres om til toalettrom er det ikke lenger behov for vanntette sjikt/membranløsninger. Det forutsettes da at dusjbatteri inklusive tilførselsrør fjernes, sier Grimsrud.

– Det finnes en rekke typer rom, eksempelvis tekniske rom, offentlige toalettrom og lignende, som har sluk i gulv uten at det løser ut krav om vanntette belegg/overflater. Vær klar over at dersom tilførsel av vann til sluket opphører, kan vannlåsen tørke ut - noe som kan medføre et luktproblem. Løses ved å helle litt vann i sluket jevnlig.

– Dersom dere senere skal selge boenheten vil det være riktig å opplyse om at rommet ikke har vanntette overflater, sier Bjørn A. Grimsrud, fagsjef i FFV, avslutningsvis.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle