Fra potteplanter til flotte buketter

 
Fra potteplanter til flotte buketter Blomster går aldri av moten.
05.01.10: Fokus på finanskrise gjorde at mange valgte potteplanter fremfor andre blomster på begynnelsen av fjoråret. Men nå er salget av avskårne blomster igjen tilbake til normalen.
05.01.10: Fokus på finanskrise gjorde at mange valgte potteplanter fremfor andre blomster på begynnelsen av fjoråret. Men nå er salget av avskårne blomster igjen tilbake til normalen.

Av Birgitte Sofie Henriksen

Til tross for både snø, kulde og et marked som fortsatt er preget av finanskrisen, nådde blomsterkjeden Mester Grønn ny omsetningsrekord i desember. I løpet av hele året omsatte kjeden for 811 millioner kroner inkludert moms, noe som tilsvarer en vekst på 6,7 prosent fra året før. 

Mange velger nett

Den største veksten hadde handel på nett og callsenter som økte med 26 %. 

- Utviklingen går i retning av at bedrifter tross finanskrisetider bruker blomster som et trivselselement på arbeidsplassen og som personlig oppfølging ved fødsler, bursdager, sykdom og ikke minst som velkommen ved nyansettelse. Mange privatpersoner velger også å kjøpe blomster på nett i stedet for å gå i butikken for å handle, opplyser e-handel sjef i Mester Grønn Ann – Mari Amundsen i en pressemelding. 

Travle dager gjør netthandel til et raskt og lettvint alternativ for mange, og snart tilbyr kjeden en løsning hvor selve kjøpet skjer på nett, mens man kan hente varen i butikken.
- Dette er en tjeneste mange av våre kunder har etterspurt opplyser Amundsen. 

Større og flottere
På denne tiden i fjor så man en tendens til at folk valgte å kjøpe potteplanter fremfor buketter, noe som trolig henger sammen med det store fokuset på finanskrisen. Etter som frykten har avtatt og tilliten til markedet igjen i stor grad er gjenopprettet, er imidlertid også kjøp av avskårne blomster tilbake til normalen. Og trenden peker i retning av større og flottere produkter. Mange jule- og nyttårsbord har vært pyntet med store vaser med liljer, amaryllis, roser, tulipaner og eksklusive håndlagde ferdigbuketter som har spredt farge og varme i en ellers kald og hvit årstid. 

Fairtrade
Før jul lanserte Mester Grønn Fairtrade-nelliker i sesongens farge, og kjeden er den største i landet på Fairtrade-blomster. Men under finanskrisen har veksten innen både Fairtrade og økologiske produkter bremset opp, og totalt har Fairtrade omsetningen vært relativt stabil i Norge gjennom det siste året. Håpet er imidlertid at Mester Grønn vil se en positiv utvikling av Fairtradesalget fremover, ved at kjeden kan tilby nye produkter og ved at forbrukerne i større grad blir klar over hva denne sertifiseringen garanterer i form av en bærekraftig produksjon og utvikling i de fattigste landene i verden.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår