Godkjente bad uten sluk

 
Godkjente bad uten slukSaken om de 551 slukløse badene har vært kasteball i de kommunale irrgangene før den endelige avgjørelsen nylig.
24.03.11: Stikk imot alle forskrifter, og fagetatens vilje, gikk politikerne i Bergen kommune inn for at 551 rehabiliterte baderom i Vadmyra Borettslag ble godkjente uten sluk. Likevel: NRL bifaller løsningen.
24.03.11: Stikk imot alle forskrifter, og fagetatens vilje, gikk politikerne i Bergen kommune inn for at 551 rehabiliterte baderom i Vadmyra Borettslag ble godkjente uten sluk. Likevel: NRL bifaller løsningen.
Av Rolf Erik Veland

I mer enn tre år har beboerne i Vadmyra ventet på endelig godkjenning av sine splitter nye baderom. De gamle lekket som siler, og røroppleggene var overmodne for utskifting. Forsikringsselskapet satte krav om at de nye badene skulle være vanntette, og badene ble derfor bygget uten sluk i gulvene.

Fikk avslag
Dette skulle imidlertid vise seg å bli et stort problem, etter som Bergen kommune underveis kom til den konklusjon at en slik omgåelse av lover og forskrifter krevde en veldokumentert byggesøknad. Denne ble innsendt, mens arbeidene fortsatte ufortrødent. Etter en grundig kommunal vurdering, der blant annet statens byggtekniske etat uttalte seg, fikk borettslaget, ved rørleggerfirma Anders O. Grevstad, avslag på å montere de slukløse badene.
- Da vårt firma vant anbudsrunden for rehabiliteringen av de 551 badene i borettslaget, var det gjengs oppfatning at prosjektet ikke var søknadspliktig, og vi gikk i gang etter oppsatt plan, sier daglig leder Magne Stunner i Anders O. Grevstad.
Firmaet fikk imidlertid stoppordre etter dette, men påklaget vedtaket, og kunne dermed fortsette arbeidene inntil klagen var behandlet. Dette var i 2008.

Kasteball
Saken, som har vært en kasteball i de kommunale irrganger, fikk sin endelige avgjørelse i Komite for miljø- og byutvikling for et par uker siden. Mot fagetatens vilje, gikk komiteen inn for å tillate at de 551 nyrenoverte baderommene ble bygget uten sluk.
- Den eneste fornuftige avgjørelsen i denne vanskelige saken, sier teknisk direktør i Norske Rørleggers Landsforening, Ole Larmerud, om vedtaket. Han kjenner saken etter å ha fulgt den med interesse, ettersom det å bygge bad uten sluk er i strid med norske forskrifter, slik de er utformet i dag.
– Saken har vært vanvittig, men den vil neppe skape presedens. De nye forskriftene i TEK 10 er tydelig på at slike bad ikke vil bli tillatt for ettertiden, sier Ole Larmerud i NRL.
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår