Gulv som tåler en trøkk

 
Gulv som tåler en trøkkTÅLELIG: Noen gulv må tåle mer enn andre. Gangen, kjøkkenet, badet og barnerommet setter helt spesielle krav til gulvet, så her er det viktig å velge gulv som tåler en trøkk. (Foto: Pergo)
Disse gulvene ville ekspertene lagt i rom med høy slitasje.

Tekst: Robert Walmann/ifi.no

Å velge gulv til utsatte rom i huset krever kunnskap. Derfor må vi lytte til ekspertene. Her er deres beste tips til deg som trenger gulv som blir med på leken.

Kork på barnerommet
For er det ett rom som må tåle lek og moro, så er det barnerommet.

− Jeg ville lagt et korkgulv på barnerommet. Det er en varm og god løsning for barn i alle aldre. Et slikt gulv demper akustikken og har god motstand mot hakk og riper. Det er også enkelt å holde rent. Kork er et naturlig gulv som barn vil elske å leke på, sier Audar Dørum fra Farveringen.

Klikkvinyl i gangen
Gangen er ofte husets mest krevende rom. Her må det ligge et gulv som tåler alt fra grus og jord, til fuktighet fra sko og aktivitet fra barnevogner og skiutstyr. Dørum er ikke i tvil om hva slags gulv han ville valgt.

− Der ville jeg ha lagt et klikkvinyl. Det tåler vann og har høy slitasjeklasse. Klikkvinyl er enkelt å legge og kommer gjerne i flisformat eller planker. Legg et grått eller beige gulv, så slipper du at alt smusset synes så lett, sier han.

Laminat på kjøkkenet
Et kjøkkengulv må tåle at det søles med vann, at noen mister harde objekter, at ting knuser og at stoler skraper når de trekkes inn og ut.

– Arbeidsplassen på kjøkkenet er ofte konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir statisk slitasje på akkurat disse områdene, sier Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Han mener derfor vi bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Jeg ville gått for et vannavvisende laminatgulv. Det vil tåle mye juling i mange år, sier han.

Vinylbelegg på badet
Er det ett rom der gulv er viktig, er det på badet. For i et våtrom med dusj eller badekar må gulvet være helt tett. Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor, anbefaler et homogent vinylbelegg på badet.

– Denne løsningen sikrer badet ditt slik at du ikke trenger å bekymre deg for lekkasjer. De to, tre siste årene har det også kommet mange spennende design med farger og mønstre som gjør at du kan skape et trygt og lekkert drømmebad, sier han.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår