Har du gjort dette?

 
Har du gjort dette?
I så fall er du en av få. Forsikringsselskapet Gjensidige har bedt Ipsos gjøre en undersøkelse av hvor mange som har dokumentert verdier i hjemmet. Kun 27 prosent – eller en av fire innbyggerne sier de har gjort det.

Etter en brann, tyveri eller en annen skade er det vanskelig å ha oversikt over alt man eier. Derfor må du ta frem mobilen og filme nå. I morgen kan det være for sent.

Når forsikringsselskapet snakker med kunder som har større skadesaker, hører de ofte om akkurat det samme utgangspunktet. Kundene hadde tenkt å dokumentere eiendelene sine, men fikk aldri gjort det før det var for seint.

- Skjer det en totalskade ved brann, er det nærmest umulig å klare å oppsummere og huske alt en har hatt av eiendeler, sier Arne Voll i en pressemelding, som er kommunikasjonssjef i Gjensidige. Det samme kan være ved et litt større tyveri. Ved vannskader er stort sett det meste fremdeles i boligen intakt og kan derfor dokumenteres.

Selv om vi ofte får dokumentasjon via bilder, kvitteringer eller på andre måter, er det dessverre slik at det meste går tapt i en brann, også dokumentasjonen.

- En innboforsikring vil dekke innbo og løsøre for en sum kunden selv velger. Mange er samtidig ikke klar over hvilke verdier de faktisk sitter på, sier Voll.

- En bør derfor ta mobilen eller et fotoapparat og filme alt en eier, sier Voll videre. Dette trenger ikke å ta så lang tid. Han anbefaler å ta rom for rom, og ikke minst - filme i skuffer og skap. Verdiene er ofte mye høyere enn en kan forstille seg, om det skjer en totalskade.

På det meste har Gjensidige opplevd at kunder har levert inn lister med flere tusen små og store ting som skal erstattes etter en stor brann. Det sier seg selv at uten skikkelig dokumentasjon er dette krevende å få til.

Truser, sokker, bukser, t-skjorter og finklær. Alt må erstattes. Det samme gjelder på kjøkkenet. Tenk hvor mange gjenstander et kjøkken for en barnefamilie inneholder. Det kan også være en fordel å ta bilde av viktige papirer, kvitteringer, dokumenter, malerier, kunstgjenstander, frimerkesamlinger, smykker osv.

- Og, husk ! Når du har laget en oversikt over alt du eier, bør du lagre dette utenfor hjemmet, sier Voll. I dag kan det være i skyen til mobiloperatøren eller i andre nettsteder som tilbyr dette. Et alternativ er å lagre minnebrikken hos familie eller andre kjente.

Film eller ta bilde av alle eiendeler i :

  • Bolig/leilighet
  • Kjeller og loft
  • Boder
  • Garasje
  • Hytter/naust
  • Uthus
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår