Har du skiftet strømleverandør?

 
Har du skiftet strømleverandør?
Hvis du har skiftet strømleverandør i løpet av 2015 så er du slett ikke alene.

Det ble foretatt 27 prosent flere skifter av strømleverandør blant husholdningene i fjerde kvartal 2015, enn i tilsvarende kvartal året før, viser beregninger i NVEs leverandørskifteundersøkelse. 

For hele 2015 var bytteprosenten på 13,7 prosent, en økning på 0,4 prosentpoeng sammenlignet med 2014.

Den nedadgående bytteaktiviteten blant husholdninger i det norske sluttbrukermarkedet for elektrisitet ble dermed reversert i fjerde kvartal 2015. Antall leverandørskifter i fjorårets siste kvartal var 108 000. Dette er 27 prosent flere leverandørskifter enn på samme tid i fjor, viser NVEs beregninger. Blant næringskundene var det 17 prosent flere leverandørskifter.

 

Prisene på strømavtaler for norske sluttbrukere var lavere i fjerde kvartal 2015, enn i tilsvarende kvartal året før. Standard variabel kraftleveringsavtaler var i gjennomsnitt 11 prosent billigere og spotprisavtaler var i gjennomsnitt 28 prosent rimeligere.

 

I fjerde kvartal 2015 var markedsandelen til den dominerende leverandøren til husholdningskunder innen hvert nettområde, 72 prosent. Dette er uendret fra forrige kvartal. Husholdninger på leveringsplikt utgjorde 2,2 prosent av strømkundene.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår