Her er butikksjefenes verktøyfavoritter

 
Her er butikksjefenes verktøyfavoritterHos Happy Homes på Torshov i Oslo er det liten tvil om hva butikksjef Jarle Kristiansen velger. – Forlengerskaft er det viktigste når du skal male. Også trenger du dekkefilt og våtservietter, sier han.
Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Tekst og foto: Robert Walmann/ifi.no

Nå koker det hos fargehandlere over hele landet. Maling, malerverktøy og tilbehør selges over en lav sko. Men hva slags verktøy er det smart å velge? Her er butikksjefenes favoritter.

Best med boksåpner
− Maling på vinduer fjernes enkelt med denne vindusskrapen. Også må jeg alltid ha en boksåpner. Så slipper jeg å ødelegge skrutrekkere eller nøkler, forteller Anne Frid Gustavsson. Hun er butikksjef hos Fargerike i Asker.

Male uten å søle
I nabokommunen Bærum holder Lahcen Jaabouk hus. Han styrer Flügger-butikken like ved E18.

− Jeg søler lett. Både på meg selv og på gulvet eller bakken. Derfor må jeg også ha dekkepapp og maskeringstape. Og husk alltid å velge de beste penslene. Det vil du aldri angre på, sier han.

Fint med Forlengerskaft
Torshov Farge i Oslo, som i fjor ble en del av kjeden Happy Homes, har betjent sine kunder siden 1921. Butikksjef Jarle Kristiansen er ikke i tvil om hva han velger først når det skal males.

− Forlengerskaft er det viktigste. Da kommer du til i høyden og du reduserer belastingen på kroppen. Ute bruker jeg alltid dekkefilt. Det ligger stødig enten det ligger i trappen, på gulvet eller ute. Våtservietter eller «wipes» bruker jeg også ofte. Det blir alltid søl som må tørkes bort, sier han.

Arbeidslyst og malerbøtte

Et annet sted i Oslo er proffmalere i full gang med sin morgenhandel. Hos Nordsjö Idé & Design på Ensjø satser de i hovedsak på håndverkeren. Butikksjef Steffen Strømme mener det viktigste er arbeidslyst. Også trenger du ei skikkelig bøtte til malingen.

– Er jeg i tvil bruker jeg også fuktmåler før jeg starter. Jeg maler stort sett alltid med rulle. Da går jobben mye raskere og resultatet blir alltid bra, sier han.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår