Hjertesukk på badet

 
Hjertesukk på badetIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
En av våre badogbolig-lesere kom nylig med følgende hjertesukk rundt oppussing av bad, i en e-post til redaksjonen:

Av Bjørn Laberg

– VVS-bransjen så langt har avvist mine henvendelser vedrørende oppussing av et bitte lite eldre bad. De har ikke "kapasitet". Jeg antar det er stor pågang på rørleggere. '

- Et problem er nok også at jeg ikke kan finansiere en full renovasjon til 150.000 kroner eller mer, dermed blir mitt prosjekt for lite interessant for dem (golv med varme og flis, innebygd rør til vask, toalett og dusj).

– Uten hjelp ser jeg ikke mulighet for å gjennomføre de forandringene jeg skulle ønske, derfor har jeg bestemt meg for en enkel oppussing som jeg kan gjøre selv, med malt glassfiberstrie, nytt dusjkabinett, nytt gulvstående toalett og vinyl på golvet. Det jeg trenger råd om er følgende:

• Kan jeg legge glassfiberstrie på veggene først, male det og ny vinyl på golvet til slutt?
• Kan jeg legge den nye vinylen oppå den gamle? Eller bør jeg fjerne gammel vinyl?
• Er det noen som leier ut sveisepistol, eller kan jeg bruke kaldsveis?
• Er det noe jeg absolutt ikke kan gjøre selv, eller bør være veldig oppmerksom på?

Fagsjef i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud, har følgende råd til vedkommende:
– Du må legge gulvvinylen først, deretter glassfiberstrien. Dette for å få en overlapp slik at glassfiberstrien blir liggende på utsiden av gulvvinylen. (Slik at vann ikke kan trenge ned i mellom).

– Ja, det går an å legge ny gulvvinyl oppå en eksisterende gulvvinyl. Kontroller først at den eksisterende vinylen er fri for bulker og groper. Eventuelle bulker, groper og lignende fjernes, sparkles, pusses slik at underlaget for den nye gulvvinylen blir helt slett, uten ujevnheter. Deretter avfettes og rubbes den eksisterende vinylen for å sikre god heft mellom ny og gammel. Det er viktig å følge montasjeanvisningen, understreker han.

– Angående sveisepistol, må bruksanvisningene fra den aktuelle produsenten/leverandøren følges nøye.
– Når det gjelder glassfiberstrie: På et våtrom skal du benytte våtromsmaling. Våtromsmaling er et system som består av blant annet grunning/primer, glassfibervev og maling. Det er svært viktig å benytte de produktene som er ment å høre sammen i et slikt system, for å være sikker på at du oppnår forventet resultat. Her som ellers må du følge montasjeanvisningen, også i forhold til hvordan du behandler eksisterende flater. Dette for å sikre riktig og god heft mellom gammelt og nytt, sier Bjørn Grimsrud, fagsjef i FFV.
 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle