Husqvarna lanserer verdens første robot-gressklipper som styres 100 % fra satellitter

 
Husqvarna lanserer verdens første robot-gressklipper som styres 100 % fra satellitter
I 25 år har Husqvarna jobbet med å utvikle og perfeksjonere robotgressklippere. Nå har de gjort enda et kvantesprang innen teknologisk nyvinning. Med den innovative EPOS-teknologien kan plen- og parkareal klippes med 2–3 centimeters nøyaktighet – uten bruk av kabel.

Husqvarna lanserer robotgressklipperen Automower®, med det satellittbaserte navigeringssystemet EPOS, for det norske markedet våren 2021. Den første versjonen av klipperen på norsk jord, befinner seg på Husqvarnas fabrikk i Sarpsborg.

– Tidligere måtte man legge ut en kabel i gresset som styrte robot-klipperne. Det krevde mye arbeid å legge kablene ned i gresset på riktig måte, og det innebar alltid en risiko for at de ville bli kuttet over eller ødelagt, forklarer produktekspert Oddmund Ihle hos Husqvarna.
Satellittene som styrer enhver robotgressklipper, er de samme som styrer mobiltelefoner. På samme måte som man merker at mobilen ikke alltid har dekning, klarer ikke en vanlig robotgressklipper å få tydelige nok signaler fra disse satellittene. Det har så langt gjort at de ikke har kunnet klippe nøyaktig inntil kanter, rundt busker eller bygninger uten en guidekabel. Med EPOS-teknologien har Husqvarna utviklet et triangulært system som gir en nøyaktighet ned til 2–3 centimeter, uten bruk av kabel. Det er en liten revolusjon.

 – Vi har utviklet en basestasjon som også er en satellittmottaker, men den står bom fast på en antenne. Basestasjonen sender signaler til robotklipperen, samtidig som robotklipperen mottar de vanlige signalene fra satellittene. Da blir det en krysspeiling. Når roboten står i dette krysset, får den veldig mye mer nøyaktige signaler, forklarer Ihle.

Automower® 550 EPOS er en klipper med kapasitet til å klare plener opptil 5000 m2. Den styres ved hjelp av en app på mobilen og kan kobles opp til Husqvarna Fleet Services™, et skybasert system som gir oversikt over hele maskinparken.

– Med den nye teknologien kan man lage et digitalt kart for hvor roboten skal klippe. Hvis det skal arrangeres en konsert i en del av en park, kan man for eksempel stille inn klipperen så den ikke nærmer seg konsertområdet, men fortsetter å jobbe i resten av parken. EPOS-teknologien åpenbarer en helt ny verden for presisjonsklipping av parker, fotballbaner og større areal, sier Ihle.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår