Hva slags speil skal du velge på badet?

 
Hva slags speil skal du velge på badet?
Speilet er en viktig del av utstyret på baderommet, men hva er det viktig å tenke på når du skal velge speil? Skal det være praktisk, trendy, eller er det mulig å få til begge deler?

Utnytt plassen med et speilskap
De aller fleste som kjøper baderomsmøbel hos Korsbakken, velger speilskap. Et speilskap er utrolig praktisk når det gjelder oppbevaring av alle småtingene vi har på et baderom. Det gir også et ryddig inntrykk når småflasker, hårspray og tannbørsten er skjult bak speildørene.

På et speilskap er det flere detaljer det kan være lurt å sjekke. Mye av dette er ikke alltid standard på de rimeligste modellene, men her er noen tips om hva du kan se etter:

  • Har speilskapet stikkontakt til hårføner og barbermaskin? Det er en stor fordel å ha dette tilgjengelig i skapet.
  • Er det speil på én eller begge sider av dørene? Når du har speil på innsiden av døren blir det enklere å se antrekk og hår fra forskjellige vinkler.
  • Er lyslist under speilet inkludert? Dette er en detalj som gir et ekstra tilskudd til lyset på baderommet og et fint lys over servanten.
     

Velg et spennende baderomsspeil med lys
LED-lys har gitt mange muligheter for bedre lys, også for nye, dekorative løsninger.

Et speil med lys rundt hele rammen kan gi en effektfull detalj i rommet, samtidig som det gir et godt og behagelig lys for ansiktet. Rammen kan være i forskjellige farger slik at det understreker resten av interiøret, eller det kan være uten ramme og gi et rent og lekkert inntrykk. 

På dette speilet er det en sort ramme med lys rundt kanten og ekstra lys i toppen

Kaldt, varmt eller gult lys på badet?
LED-belysning har også endret fargen på lyset i huset vårt. Å gå fra ganske gult lys i lyspærene til det blå-hvite lyset i LED-lampene, har nok vært uvant for mange. Det kan jo være en trist opplevelse å møte sitt eget speilbilde om morgenen, hvis lyset på badet er helt blå-hvitt. Heldigvis ser vi en endring her.

Etter hvert har mange speil også fått valgmuligheter for farge på lyset, både med dimmere og valg av selve fargetemperaturen i lyskilden, som måles i Kelvin. Jo høyere Kelvin-tall lyset er merket med, jo kaldere blir lyset - og omvendt. Jo lavere tall, desto varmere eller gulere blir lyset. Speilskapene fra Korsbakken har en Kelvin på rundt 4000. Det gir et hyggelig lys på badet en tidlig morgen.

Disse runde speilene fra Loevschall har forskjellige farger slik at du selv velger hvor hvitt eller gult lyset skal være.

Det lille baderommet
Et speil kan gi mye ekstra romfølelse, og for trange, små baderom, kan det være smart å finne plass til et stort speil. Hos oss finner du speilskap og speil med lys i forskjellige fasonger fra 46 cm i til 120 cm.

Det er heller ikke noe i veien for å plassere speilet på andre vegger enn rett over vasken, og kanskje har du plass til ett større speilskap over toalettet? Da får du en 3-i-1-løsning: Ekstra romfølelse, ekstra lagringsplass og ekstra lys.

Les også: Smarte løsninger på små bad

Sminkespeil
Husk at det også finnes speil som forstørrer ansiktet og som kan festes på speilet du allerede har. Uansett om det er for å sette inn kontaktlinser eller fikse sminken, er det enkelte ganger praktisk å kunne sjekke detaljene litt mer nøye.

Bli inspirert
Speil er en viktig del av baderommet både interiørmessig og for eget velvære. Både Korsbakken og VB leverer en rekke andre kvalitetsprodukter som gjør det enkelt å lage ditt nye drømmebad. Følger du @korsbakkenbad i sosiale medier finner du masse inspirasjon med flotte baderom og nye trender. Det samme gjelder selvfølgelig @rorleggerkjeden_vb!
 

 (kilde:VB-bloggen)

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle