Hvilken farge skal taket ha?

 
Hvilken farge skal taket ha?
Dette er noe mange lurer på – for hvitt er virkelig ikke alltid den beste fargen. Vi har laget en guide for hva du skal velge når. Dette er noe mange lurer på – for hvitt er virkelig ikke alltid den beste fargen. Vi har laget en guide for hva du skal velge når.

Fargen på taket har vært noe vi i lang tid egentlig ikke har forholdt oss til. Takmaling kommer i ren hvit, og det er fargen som man har stått på «auto». Den ene tingen man ikke trenger å tenke på;) Men nå er dette i ferd med å forandre seg, og det skjer fordi vi er på vei inn i en ny fargeepoke (det fargeglade 2020-tallet), hvor vi ønsker oss en mer kompleks bruk av farge. Utviklingen har gått raskt de siste årene, og malte tak er ikke lenger uvanlig. Vi skal nå gå gjennom to måter å sette farge på taket, med en forklaring av hvordan du kan lykkes med de og hva det er som gjør at de fungerer.

Sesongens beste interiørfarger!
Lurer du på hvilke farger du skal pusse opp med denne høsten? Du fikk kanskje med deg innslaget på God Morgen Norge tidligere i høst, hvis ikke kan du ta en titt HER. I dette innlegget utdyper vi videre temaet videre.

Etter gjennomgang av flere produsenters fargearkiver, har vi funnet frem de aller beste fargene du kan gi til veggene dine: Det er mye å velge mellom fra de forskjellige produsentene, noen fronter kun de støvete nyansene, mens andre går for bredere dekning. Vi har funnet frem til de beste nyansene innenfor dagens mest aktuelle fargegrupper; gult, nude, rødt/rosa, blått, blågrønt, grønt og brunt.

Dagny Fargestudio for Systemhus
For Systemhus har vi fargesatt en av deres bestselgere, Cubo. Vi har valgt å gi fasaden en mer kompleks fargepalett, som bedre kommuniserer arkitekturens formspråk, samtidig som det skaper en vennlig atmosfære. På det øverste bildet har de tre nærliggende boligene fått harmonerende fargepaletter, men ikke like. Dette gjør at området vil føles koseligere og mindre monotont i uttrykket i tillegg til at hver boligeier får et hus som føles personlig.

KURS: Kontraster, farger og beregning av luminanskontrast
Jobber du som interiørarkitekt eller arkitekt og synes universell utforming og krav til luminanskontrast kan være krevende? Sammen med Universell Utforming og NCS Colour Norway holder vi kurs den 14.november med tema farger. Hvordan skape samtidige fargepaletter og samtidig oppfylle kravene til luminanskontrast? Og hvordan kan hele utregningen bli enklere?

Tiljen er i butikk!
I dag feirer vi, og det er fordi Tiljen som ble lansert i slutten av august endelig har kommet til lager! Du kan lese mer om historien bak serviset HER (link til dagnyfargestudio.no) og se de forskjellige delene HER.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle