Hvor er stoppekrana?

 
Hvor er stoppekrana?Foto: Kristian Owren/ifi.no
Hvis det oppstår en vannlekkasje hos deg, er første bud å skru igjen hovedkrana. Men vet du hvor den er?

Hvis du er usikker, så finn ut av det nå, med en gang! Med litt innsats nå slipper du stå og rive deg i håret og være rådløs dersom uhellet skulle være ute.

Vi sikrer oss godt mot innbrudd og brann, men faktisk er vannskader en mye større trussel mot huset. Daglig rammes rundt 200 husstander av vannlekkasje her i landet, og i løpet av et år skades boliger for nærmere 2 milliarder. Med en enkel omdreining på hovedvannkrana kunne beløpet vært redusert.

Fortell det til familien
Hvis du oppdager vann på avveie, så er første bud å stenge hovedkrana. Da gjelder det å vite hvor den er.

– Alle er nok ikke like bevisst på hvor den er. Utfordringen er at hovedstoppekrana ofte er «møblert inn» av hyller, kurver og andre saker, sier Cecilie Bjørnerud Knap hos rørleggerkjeden Rørkjøp.

Hun forteller at i gamle hus er krana som regel i kjelleren. I nye leiligheter har hver leilighet egen stoppekran montert i et fordelerskap på badet eller vaskerommet. Mens eldre leiligheter ofte har stoppekran i kjøkkenbenk.

– Når du har funnet ut hvor den er, så sørg for at de andre i familien også får vite om den og hvordan den skrus av, råder Bjørnerud Knap.

Foto: Kristian Owren/ifi.no. HVOR? Her er krana montert ved siden av varmtvannsberederen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle