Hvordan har korona påvirket strømforbruket vårt?

 
Hvordan har korona påvirket strømforbruket vårt?
De fleste av oss har kjent på endringene i hverdagen som hjemmekontor, perioder med stengte barnehager og skoler, og noen har vært i karantene. Har de nye vanene våre også ført til endringer i strømforbruket?

«Hjemmekontor» fikk en helt ny betydning, da hverdagen på kort varsel måtte struktureres på en ny måte. Når vi tilbringer de fleste av timene hjemme, inkluderer det kanskje at vi oftere bruker og lader flere PC-er og annet elektronisk utstyr, lager mer mat, ser på TV i lunsjen, trakter masse kaffe og kjører både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen når vi først har tid på dagen. Man skulle tro covid-19 har påvirket strømforbruket vårt, men i tilfellet hvor mye?

For å finne svaret har vi sammenlignet timesverdier for Østfold, Follo og Romerike i perioden fra midten av mars og ut mai – de første månedene etter at Norge stengte ned – med samme periode i fjor. Overraskende nok ser vi at strømforbruket har holdt seg ganske stabilt.

Selv om vi nå tilbringer mer tid hjemme, og gjennom hele dagen bruker ting som krever strøm, har det altså ikke påvirket strømforbruket vårt noe særlig.

Kilde: Pressemelding, Elvia AS

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår