Hvordan unngå vannskader?

 
Hvordan unngå vannskader?
I månedene fremover er det mange feriedager og høytider hvor vi reiser vekk. Påsken er rett rundt hjørnet, deretter er det Kristi Himmelfart, så kommer Pinse og plutselig er det sommerferie. Det mange ofte glemmer er å stenge stoppekranen når de er borte fra huset eller forlater fritidshus. Det kan koste deg dyrt.

- Enorme nedbørsmengder og snøsmelting er kjente årsaker til vannskader, men disse kan også oppstå innenifra. Hvert åttende minutt oppdages en ny vannskade i norske hjem. Det tilsvarer 175 vannskader i hus, hytter og leiligheter hver dag. Det er enkle grep som skal til for å redusere sjansen for vannskade, sier Annika Persson, Direktør Skade i Codan Forsikring.

Mange boligeiere er ikke klar over at de kan ha flere stoppekraner. I tillegg til hovedstoppekran inne og ute, kan boligen ha flere små stoppekraner tilknyttet for eksempel oppvaskmaskin og vaskemaskin. Å vite hvor stoppekranen er og hvordan man stenger den er tiltak nummer en.

Codan Forsikring’s 10 tips og råd for å unngå vannskade:

  1. Steng stoppekranen dersom du skal være borte fra huset over 1 måned og fra fritidshus i mer enn 3 dager.
  2. Slå av stoppekranen på vaskemaskin og oppvaskmaskin når disse ikke er i bruk.
  3. Monter lekkasjestopper på væskeførende apparater.
  4. Rengjør sluk med jevne mellomrom.
  5. Takrennene bør sjekkes og renskes om høsten.
  6. Husk tilstrekkelig varme for å unngå frostsprengning av vannrør.
  7. Bytt ut gamle slanger til vaske- og oppvaskmaskin.
  8. Bruk fagfolk ved renovering og oppussing av våtrom.
  9. Vedlikehold rør og våtrom slik at de tåler bruken og de påkjenninger de er beregnet for.
  10. Hold bygningen oppvarmet slik at det ikke blir frostskader.

- Flere deler av landet ble rammet av enorme mengder nedbør i sommer. Dette resulterte i oversvømmelse og alvorlige vannskader. Brann- og redningsetaten ble nedringt av fortvilte boligeiere, men dette er i hovedsak forsikringsselskapets ansvarsområde. Allerede etter tre til fem dager kan det være for sent å begynne tørking av området som er rammet, forteller Annika Persson.

Hun anbefaler blant annet boligeiere å ikke ha løsøre lagret direkte på gulv i råkjeller, bod, lager, låve, uthus eller garasje.
- Tap av gjenstander med affeksjonsverdi oppleves uerstattelig for eieren, likevel vil renoveringsarbeidet vil bli betydelig lettere dersom boligen er forsikret mot vannskader, legger Persson til.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår