Hvordan velge riktig teppe?

 
Hvordan velge riktig teppe?Foto: Inhouse
Et godt teppevalg løfter et hvert interiør. Mange opplever at teppet er den samlende effekten som ellers mangler i rommet. Teppet tilfører lunhet, bedrer akustikken og forsterker soner. Men hvordan tar man et godt teppevalg?

(Kilde: ifi.no)

1. Helhet
Finn ut hvilken stil du ønsker i rommet. Hvordan kan teppet være med på å gi det uttrykket?
Ønsker du et elegant rom: Velg viskoseteppe eller et annet blankt teppe.
Ønsker du et rustikt rom: Velg teppe med mer tekstur.
Plukk ut de fargene eller mønstrene du vil fremheve i hjemmet, og velg et teppe som har noen av disse.

2. Farger
Se på fargene som finnes i rommet i dag. Er det noen farger du med fordel kan fremheve? Finn fargene det er mest av, og se også om det er noen farger som er ensomme. Se deretter på fargene i tilhørende rom, og hent opp disse for å skape bedre harmoni.
Ensfarget rom: Velg et teppe i en kontrastfarge.
Fargerikt rom: Velg et teppe i vegg- eller gulvfargen.

3. Tekstur
De fineste rommene får man når man bruker teksturer og overflater aktivt. Et teppe tilfører en stor flate med tekstur. Se på teksturene som finnes i rommet fra før, og velg et teppe som spiller videre på disse. Tenk kontraster og ulikheter både i matthet, blankhet og grovhet.

4. Funksjon
Ulike teppekvaliteter har ulike praktiske egenskaper, så bestem hvilke praktiske egenskaper teppet ditt må ha. Ta hensyn til hvor det skal brukes, om det er gulvkaldt, om området er utsatt for søl, om det er barn eller kjæledyr i huset, og om du ønsker å kunne vaske eller rense det.

5. Størrelse
Riktig teppestørrelse gjør underverker med et rom og en møbelgruppe. Ha både møblene og rommets størrelse med i betraktningen. Teppet bør være så stort at det rammer inn møblene med god margin, men samtidig ikke så stort at det går utover gangsoner og rommet i sin helhet.

Når du har filtrert ut valgalternativene dine på denne måten, er det enklere å finne det teppet du drømmer om. Du kan også ta med deg denne informasjonen til en teppeforhandler og få hjelp til å finne rett teppe innenfor dine rammer.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår