If åpner egen frosttelefon

 
If åpner egen frosttelefonInformasjonsdirektør Jon Berge sier If åpner egen telefonlinje for folk som har frostproblemer.
På grunn av sprengkulden over store deler av landet, åpner forsikringsselskapet If en egen frosttelefon. Der kan alle få gode råd for å unngå frostskader,

Det er uvanlig kaldt i Norge, og de første frostskadene med sprengte vannrør er allerede meldt inn. Forsikringsselskapet If frykter spesielt en bølge av vannskader.

- Nå åpner vi denne direktelinjen for at det skal bli enklest mulig å komme i kontakt med våre eksperter. Du kan selvsagt kontakte oss i andre kanaler som Facebook også, for vi er i høy beredskap overalt. Det viktigste er at vi kan bidra med vår fagekspertise, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If.

Rådgivningen er selvsagt gratis, også når det gjelder frostsaker som kanskje ikke er omfattet av forsikringen.

Første gang
Det er første gang If tar i bruk et tiltak som dette. Målet er at flest mulig skal unngå skader som følge av frost.

- Her er det bare å ta kontakt og ikke vente for lenge. Enkle tiltak kan forhindre store og dramatiske skader. Vi erstatter jo de fleste skadene, men erfaringen vår er at alle helst skulle unngått bryderiet som følger med skadene, sier Berge.

Lignende kuldeperioder viser at det kan bli enorme skader. Vinteren 2010 var den verste vannskadeperioden norske forsikringsselskaper noen gang har hatt på grunn av frost, med omkring 15 000 frostskader. Enn så lenge er ikke skadetallene så høye, men denne uken har det eksplodert på telefonene til If. Både vannrør og biler som trenger starthjelp er gjengangere blant henvendelsene.

Gode råd
- Antall skader under frostperioder kan reduseres betydelig hvis huseiere stenger hovedstoppekranen når de reiser bort og sørger for å ha tilstrekkelig varme i alle rom med røropplegg, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If. Han lister opp andre gode råd:

  • Ha varmeovner på minst 12 grader i rom med røropplegg. Se til at eventuelle varmeovner som er lite brukt er i godt stand, og ikke utgjør brannfare. Kontakt elektriker eller kjøp ny ovn ved tvil.
  • Steng luker og kjellervinduer det trekker kaldt fra.
  • Skal du reise bort: Steng hovedstoppekranen.
  • Steng alle utekraner skikkelig, og skru av alle utvendige plastkoblinger.
  • Reis og sjekk at alt er i orden hvis du har en hytte du ikke har sett til på en stund.
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår