Ikke forlat huset med oppvaskmaskinen på

 
Ikke forlat huset med oppvaskmaskinen påOppvaskmaskiner, vaskemaskinener og tørketromler bør bare brukes når man er våken og til stede, sier Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.
Vi leser i norske medier at brannvesenet har rykket ut til to ulike branner de siste ukene som begge ser ut til å skyldes brann i oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Brannene har heldigvis kun ført til materielle skader, og er tydelige eksempler på at man ikke bør forlate huset med elektriske apparater i gang.

- Elektriske apparater er skyld i flere branner hvert år, og vårt klare råd er å sørge for at alle er skrudd av før man forlater huset og før man legger seg for å sove, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening. Apparater med termostat bør alltid slås helt av etter bruk. Går termostaten i stykker kan temperaturen øke på kort tid og forårsake brann.

Etter komfyren er vaskemaskin, oppvaskmaskin og tørketrommel noen av de mest brannutsatte elektriske apparatene vi har.

- Av hensyn til brannsikkerheten vil vi advare mot et prissystem for nettleie og strømforbruk som frister folk til å bruke vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner om natten. Vår bekymring er at forbrukerne vil havne i en skvis mellom billigere strøm og risikofullt strømforbruk om natten, fremholder Rolf Søtorp.

Vi har samlet noen råd for sikker bruk av elektriske apparater:

  • Vær til stede og våken ved bruk av oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel
  • Tøm lofilteret i tørketrommelen før hver bruk
  • Skru helt av alle elektriske apparater som ikke er i bruk og når de forlates
  • Lad bare elektriske utstyr når du er våken og til stede
  • Sørg for å lade på et ikke brennbart underlag og unngå tildekning

Før du legger deg om kvelden og før du forlater huset:

  • Sjekk at komfyr, vaskemaskin og tørketrommel er slått av
  • Sjekk at øvrige apparater og belysning som ikke trenger å stå på, er slått av
  • Sjekk at ingen ovner, transformatorer eller ladere er tildekket
  • Sjekk at levende lys er slokket

Oppvaskmaskin og vaskemaskin årsak til branner
Stjørdalen avis skriver 27. juni om et hus i Meråker som ble totalskadet etter det som trolig startet med en brann i oppvaskmaskinen mens beboer var ute av huset. Det ble omfattende brannskader på kjøkkenet, og ikke minst røykskader.I tillegg til vannskader som følge av brannvesenet sin innsats for å berge huset. Det er usikkert om huset kan reddes eller vil bli revet.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår