Ikke ta snarveier på badet

 
Ikke ta snarveier på badetTIDENS TANN: Badet skal vare lenge. Da gjelder det å investere i kvalitet over hele linja – i materialer, produkter, tekniske løsninger og håndverkere. (Foto: Golvabia)
Oppussing av boligen koster. Mange velger derfor å ta snarveier for å spare inn penger der det er mulig. Men på badet er det kvalitet som gjelder.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Hvis du tenker å ta noen snarveier for å spare penger når du pusser opp, er ikke badet rommet du bør gjøre det på. Å velge dårlig kvalitet her kan bli dyrt i det lange løp. Det vet Christopher Skogstad Messiha. Han er daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift. Han anbefaler alltid de som skal pusse opp badet til å tenke lenger enn de umiddelbare kostnadene.

– Hvis du bestemmer deg for at det er her du skal spare på pengene, kan du fort ende opp med dårlige tekniske løsninger. Da kan det til syvende og sist bli mye dyrere, forklarer han.

Gå for kvalitet
Messiha råder boligeiere til å ha tålmodighet og gå for kvalitet i alle ledd.

– Tenk kvalitet, og spar heller litt lenger for å realisere drømmen du har. Badet skal vare lenge. Da er det verdt å vente litt for å få det akkurat som du vil ha det og for å få de beste løsningene, som sikrer et trygt og tett bad, sier han.

Wenche Sydhagen hos Geberit er enig i at det lønner seg å investere i kvalitet på badet.

– Det er økonomisk på lang sikt, fordi produkter og materialer av god kvalitet vil holde lengre og trenger ikke å skiftes ut så fort på grunn av slitasjeskader, sier hun, og legger til: – Hvis du investerer i kvalitet i dag, vil det også slå positivt ut den dagen du skal selge boligen.

I mange år
Tenk alltid på at et bad skal vare i mange år.

– Badet er det rommet i boligen der vi sjeldnest gjør endringer. Da er det spesielt viktig å velge løsninger du er fornøyd med og som varer lenge, sier Victoria Davidsson hos Golvabia.

Å velge kvalitet betyr ikke nødvendigvis å velge det dyreste. Det finnes blant annet mange muligheter for overflatene på badet, og å velge en rimeligere løsning her trenger ikke å gå utover kvaliteten. Vurder de ulike materialene og finn ut hva som passer for deg. Men gjør det skikkelig uansett!

Invester i en god håndverker
I våtrom er det viktig at jobben blir gjort riktig. Du skal være trygg på at badet ditt er fuktsikkert. En dårlig utført håndverksjobb på badet kan koste deg dyrt. Her bør du velge med omhu og gjøre en skikkelig kompetansesjekk – ikke gå for første og billigste. Det er ikke her du skal spare penger.

– God kvalitet i arbeid og produkter minimerer sannsynligheten for vannskader, sier Wenche Sydhagen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår