Kan vi skifte dusjkabinettet selv?

 
Kan vi skifte dusjkabinettet selv?Selv om det er lov å skifte ut dusj og vask på badet, selv, oppfordrer fagsjefen i Fagrådet for våtrom til å hyre inn profesjonelle til å gjøre jobben.
31.05.11: Snart et år etter at nye regler trådte i kraft er det fortsatt mange spørsmål rundt hva man kan og ikke kan gjøre selv av våtromsarbeider.
31.05.11: Snart et år etter at nye regler trådte i kraft er det fortsatt mange spørsmål rundt hva man kan og ikke kan gjøre selv av våtromsarbeider.
Av Birgitte Henriksen

En av våre lesere lurer på om det er nødvendig å søke for å skifte ut dusj og vask på badet. Paret har ikke planer om å foreta noen annen rehabilitering på dette tidspunktet.
- Samboeren min monterte dusjkabinettet selv, da de i butikken sa at det burde gå greit. Han monterte også blandebatteriet til rørene, skriver innsenderen  som legger til at det ikke har vært noen problemer i etterkant.
- Om det ikke er greit, kan jeg da få det godkjent av en rørlegger når vasken skal monteres, spør hun.

Innsenderen har også spørsmål angående problemer med varmtvannsberederen, som hun antar har litt høyt trykk.
- Kan jeg justere det selv, eller bør en rørlegger gjøre det?, skriver hun. 

Stort ansvar
Vi overlater til fagsjef i Fagrådet for våtrom (FFV), Cato Karlsen å svare. Han understreker at det er mye en skal tenke over før man velger å gjøre rørarbeider selv.
- Det viktigste er ansvaret man tar, spesielt overfor forsikring, sier han.

Karlsen sier videre at dette arbeidet ikke er søknadspliktig.
- Men jeg anbefaler på det sterkeste å la fagfolkene gjøre endringer på vannrør og armaturer da en eventuell lekkasje kan gi hodebry langt utover det at det renner vann. Ved å benytte seriøse fagfolk vil man ha reklamasjonsrett i fem år etter lov om håndverkertjenester, svarer Karlsen.

Når det gjelder varmtvannsberederen har han følgende bemerkning:  
- Nevnte utfordring med manglende trykk fra varmtvannsbereder har ofte sin årsak i begrenset trykk inn på bereder. Kontakt en rørlegger gjennom vår liste på ffv.no "Godkjent Våtromsbedrift" for en befaring og diagnose.  
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår