LADY lanserer fargetrendene for 2019

 
LADY lanserer fargetrendene for 2019LADY 12075 Peachy er en av de nye, vakre fargene fra Jotun.
”Hjemmet er historien om hvem vi er. Fortalt gjennom tingene vi gir plass til og fargene omgir oss med.” – Lisbeth Larsen, Global Colour Manager, Jotun.

Uttrykk deg med farger
I en moderne tilværelse, hvor mye kjemper om vår oppmerksomhet, blir hjemmet et av få steder hvor vi fullt og helt kan uttrykke hvem vi er. Når livet haster av sted, bør hjemmet være et solid anker – et sted hvor vi kan være oss selv og fortelle vår historie. Hjemmet blir et uttrykk for identitet.

Fargekonseptet IDENTITY
Disse betraktningene danner grunnlaget for idéen bak det nye globale fargekonseptet fra Jotun. Det siste året har Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun, ledet et omfattende samarbeid med farge- og trendforskere på et internasjonalt nivå. Resultatet er fargekonseptet IDENTITY, som i Norge lanseres av merkevaren LADY. Fargekartet utforsker tidsriktige farger som gjenspeiler trender og tendenser innen moderne, urbane livsstiler.

Fargekartet LADY IDENTITY presenterer en palett bestående av 28 vakre farger; der de fleste er helt nye - testet og utviklet av fargeekspertene i Jotun.

Fargeverktøy for gode interiører
- Vårt mål er å gi huseiere, interiørdesignere og arkitekter de beste fargene og verktøyene slik at de kan skape inspirerende interiører. Interiører og hjem som på autentisk vis uttrykker verdiene, interessene og personligheten til de som bor der, sier Lisbeth Larsen. Tiden hvor farger og innredning ble valgt for ”show off” er forbi. Dagens fargepalett tar utgangspunkt i det ekte og ærlige, integritet og sannhet – i 2019 formidler hjemmet: ”Dette er meg”.

Global fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen, har sammen med sitt team av fargekonsulenter i Jotun, omsatt sin innsikt om trender og tendenser til en vakker fargepalett med 28 nyanser som utgjør fargekolleksjonen for 2019 – IDENTITY.

Tre fargetemaer
For å illustrere hvordan ulike fargekombinasjoner kan formidle ulike identiteter, har Jotun identifisert tre distinkte temaer med globale referanser. Hvert tema uttrykker individuelle tankesett og livsstiler – tre historier om personligheter, fortalt med farger.

Tema 1: CALM
Myke, nøytrale nyanser og varme, subtile kontraster

Identiteten CALM verdsetter mening fremfor kvantitet. Fokuset hviler på det vakre og det enkle, nordisk minimalisme og en Zen-inspirert atmosfære. De ønsker et hjem preget av ro og harmoni, og skaper soner for komfort og hvile. Innredningen vitner om kvalitet, håndverk og personlighet. Ingenting er overflødig, alt har sin plass og sin funksjon.

CALM-paletten består av moderne nøytraler, både gylne beige toner og lune gråtoner. Den inneholder også vakre nyanser av rosa og aprikos, og en helt ny aksentfarge; 12074 Peachy.

CALM-fargene

1024 Tidløs

10678 Space

12075 Soothing Beige

12076 Modern Beige

1622 Refleksjon

12077 Sheer Grey

12078 Comfort Grey

0394 Soft Grey

10290 Soft Touch

12083 Devine

20119 Transparent Pink

12086 Rustic Pink

12074 Peachy

Tema 2: REFINED
Gule og grønne nyanser og harmoniske aksentfarger

Identiteten REFINED er hverdagens kurator: selektiv, gjennomført og opptatt av effekter i form av kontraster. Hjemmet har et kuratert uttrykk, hvor vintage-skatter, sjeldne design-objekter og kunst vitner om utsøkt sans for estetikk. Hjemmet blir et personlig galleri – en dialog og samspill mellom farger og innredning hvor helheten er større enn summen av delene.

REFINED-paletten inneholder en rekke nye farger, både vakre grønne nyanser og tidsriktige gyllengule toner. Her finner vi igjen noen av de grå nøytralene, aksentfargene 7613 Northern Mystic, og nye 3377 Slate Lavender.

REFINED-fargene

7626 Airy Green

7627 Refresh

7628 Treasure

7629 Antique Green

12079 Gleam

12080 Soft Radiance

12081 Silky Yellow

12082 Refined Yellow

12084 Dusky Peach

12076 Modern Beige

12078 Comfort Grey

0394 Soft Grey

7613 Northern Mystic

3377 Slate Lavender

Tema 3: RAW
Varme jordfarger, nøytrale nyanser og avstemte kontraster

Identiteten RAW er jordnær. Hjemmet gjenspeiler håndverk, en sans for natur og kreativ gjenbruk. Dette er en person som verdsetter det ærlige og rustikke, fremfor det polerte. Det kunne vært hjemmet til en kokk, en jeger, en baker eller en snekker. De ser skjønnheten i det håndlagde og opprinnelige. Dette kommer til uttrykk i form av en rustikk atmosfære preget av naturlige materialer og teksturer, og farger med referanse til jord, natur og sand.

RAW-paletten byr på utvalgte grå nøytraler, vakre nyanser av aprikos, tidsriktige grønne toner og jordnære, gulaktige røde farger. Paletten inneholder også to helt nye aksentfarger 12074 Peachy og 20118 Amber Red.

RAW-fargene

12078 Comfort Grey

0394 Soft Grey

12084 Dusky Peach

12085 Rural

7628 Treasure

7629 Antique Green

12086 Rustic Pink

2024 Senses

20120 Organic Red

12074 Peachy

20118 Amber Red

Lag din personlige fargepalett
Disse tre identitetene er på ingen måte normative.

- Vi ønsker at de som bruker fargekartet selv skal mikse og matche, og fargesette hjemmet sitt slik de selv ønsker, sier Lisbeth Larsen. Når alt kommer til alt, kan rommene i et hjem gjenspeile ulike fasetter av én og samme identitet. Noen er en jeger på kjøkkenet, en kurator i stuen, men ønsker en Zen-atmosfære på soverommet.

- Fargekartet gir frihet og fleksibilitet til å skape en personlig fargepalett. En palett av vakre og tidsriktige farger som uttrykker hvem du er, og viser din sanne identitet. Slik skaper du en et vakkert interiør med din personlige stil, forteller Larsen.

Fargekartet er utviklet i samarbeid med fotograf Line Thit Klein, og Jotuns faste og internasjonalt anerkjente stylist-duo: Kråkvik & D´Orazio.

I sum er LADY IDENTITY mer enn et fargekart. Det er essensen av omfattende trendundersøkelser, med fokus på hvordan vårt indre liv kan påvirke og forme våre ytre omgivelser. Fargekartet har blitt en praktisk guide og et unikt verktøy når det kommer til å skape et ekte hjem. Ærlig og autentisk – ditt eget.

Nytt digitalt fargekart
Det nye fargekartet finnes også i en digital utgave.

Ved hjelp av det digitale fargekartet colours.jotun.no kan du lage din personlige fargepalett. Velg en hovedfarge, få tips til matchende farger og skap en tidsriktig fargepalett som uttrykker din identitet.

Unike farger og produkter skaper helhet og harmoni
Fargekartet gir konkrete tips til hvordan du med LADY farger og produkter kan skape harmoniske fargekombinasjoner og en personlig stil. Uansett om du ønsker en ton-i-ton eller en kontrastrik palett, vil fargekartet hjelpe deg frem til et vakkert resultat.

Jotun legger store ressurser i utvikling av fargeresepter tilpasset de ulike LADY-malingene. Det betyr, at hvis du velger å male veggen med supermatte LADY Pure Color i den nye fargen 20120 Organic Red, kan du male listene med LADY Supreme Finish matt i samme farge. Slik skapes en helhetlig stil.

Utvalgte farger er også tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Perfection takmaling.

Våre vakreste malinger
LADY Pure Color og LADY Supreme Finish er våre vakreste malinger. Den helt unike fargeopplevelsen får du med LADY Pure Color. Med den nye supermatte finishen kommer hver fargenyanse til sin rett. LADY Supreme Finish er markedets beste maling til panel, dører, lister og møbler. Den finnes i fire ulike glansgrader som gir spillerom for en kontrastrik eller ensfarget stil.

Med Jotun Fargetrygghet vet du, at når du bruker våre malinger, blir veggfargen nøyaktig lik fargeprøven slik du ser den i fargekartet.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår